Popotnik
2407 ogledov

Kje se poročiti? To so najlepši slovenski gradovi

Grad Otočec
Za vikend se bosta poročila princ Harry in Meghan Markle. S pravo izbiro lokacije, pa je lahko tudi vaša poroka kraljeva.

Bogata zgodovina je Sloveniji podarila množico gradov, dvorcev in trdnjav, ki od nekdaj burijo domišljijo obiskovalcev. Dandanes v njih sicer ne živijo več grofi in princese, se pa lahko v starih zidovjih mladoporočenci na svoj poročni dan počutijo kot nekdanji prebivalci modre krvi.

Blejski grad

Srednjeveški Blejski grad, ki kraljuje na strmi pečini nad Blejskim jezerom je najbrž eden najbolj znanih slovenskih gradov. Civilne poroke na Gradu potekajo tako v poročni dvorani kot na zgornji grajski terasi, možna pa je tudi cerkvena poroka v Grajski kapeli. Na Blejskem gradu prirejajo tudi posebne grajske poroke, na katerih se svatom pridruži celotno grajsko osebje, ki pripravi nepozabno doživetje s srednjeveškim programom.

Stari grad Celje

Od druge polovice 12. stoletja na ozkem hrbtišču na skalnem previsu nad Celjem stoji Stari grad. Grad je bil nekdaj dom premožnih celjskih grofov, danes pa na njem potekajo razne prireditve, med drugim tudi koncerti in razstave. Tudi na Starem gradu vam bodo priredili grajsko poroko, možne pa so seveda tudi klasične poroke. Na gradu ponujajo štiri različne lokacije, kjer lahko poteka poročni spored.

Celjski Stari grad | Avtor: Profimedia Profimedia

Grad Otočec

Prav posebno doživetje je poroka na romantičnem gradu Otočec. Srednjeveški grad je znan kot edini vodni grad v Sloveniji, saj stoji na enem od otokov reke Krke, nedaleč od Novega mesta. Poročni obred bo na gradu Otočec lahko potekal na prostem, v zavetju grajskega parka, obdanega s srednjeveškim obzidjem, ali viteškem salonu. Na gradu Otočec se je poročil tudi slovenski hokejist Anže Kopitar.

Dvorec Zemono

Obdan z vinogradi renesančni dvorec Zemono stoji le nekaj minut oddaljen od mesta Vipava. Nekdanji lovski dvorec, ki nikoli ni bil stalno naseljen, svoje obiskovalce začara z za renesanso značilnimi zunanjimi arkadami in barvitimi freskami. Tudi na dvorcu Zemono je možno slavje na prostem, na vrtu, ki obdaja dvorec in nudi prelep razgled na Vipavsko dolino.

 

A post shared by Špacapanova hiša (@spacapanovahisa) on

Dvorec Štatenberg

Baročni dvorec Štatenberg je nekdaj služil kot poletna rezidenca grofov, danes pa se na njem odvijajo različne prireditve, razstave in slavja, med drugim tudi poroke. Zaljubljenca si lahko zvestobo obljubita na prostem, na dvorišču dvorca, v poročnem salonu ali v viteški dvorani. Poleg civilnega obreda, pa je možen tudi cerkveni obred v grajski kapeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice