Popotnik
1258 ogledov

Na morje kljub epidemiji

Križarka družbe Pullmantur EPA
Številni prebivalci Singapurja si svojo majhno državo želijo zapustiti, čeprav le za kratek čas, zato so si vodilni domislili rešitev.

Pandemija novega koronavirusa je otežila delovanje večine svetovne industrije križarjenj, saj je do prvih večjih izbruhov prišlo ravno na križarkah. A na stotine prebivalcev Singapurja se v želji, da si 'oddahnejo' od svojega doma, lahko po novem vkrcajo na križarjenje, ki pa jih pravzaprav ne pelje nikamor. Kljub pandemiji in varnostnim ukrepom imajo tako eno izmed izjemno redkih priložnosti, da plujejo po morju. S križarjenjem sledijo zgledu letalskega prometa, kjer so ponekod v Aziji vzpostavili 'polete do nikamor', ki vzletijo z istega letališča, na katerem tudi pristanejo.

Finnair nova ponudba Popotnik Po okus letenja v bližnji supermarket

Preden lahko na 335-metrski ladji World Dream začnejo s svojimi kratkimi morskimi počitnicami morajo potniki najprej prestati test za koronavirus. Ladja sicer v želji, da bi preprečili preveliko zbiranje ljudi, deluje le s polovico siceršnje zmožnosti. 1400 gostov mora tako nositi elektronsko sledilno napravo, ki sledi medsebojnim stikom, potnike pa pozivajo, naj ves čas ohranjajo varnostno razdaljo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EVA HOLIDAY (@evaholiday20) on

Sinagpurska posebna križarjenja, ki so označena kot 'krožni izleti', so na voljo samo prebivalcem, plujejo pa le nekaj dni v vodah v bližini mestne države. "Ideja, da greš ven iz Singapurja, čeprav le za kratek čas, je res privlačna," je za Reuters priznal potnik Robert Gaxiola.

Samopostrežni bifeji so bili sicer ukinjeni, Dream Cruises pa je svoje zdravstvene prostore in storitve nadgradilo, zato da zagotovijo ustrezno testiranje in enote za izolacijo. Michael Goh, predsednik podjetja Dream Cruises, je zagotovil, da se bo posadka, ki je morala pred križarjenjem štirinajst dni preživeti v karanteni in prestati šest testov za koronavirus, na kakršen koli znak okužbe ustrezno odzvala. "Potniki bodo spet odšli v kabine, ladjo pa bodo temeljito očistili in razkužili," je pojasnil in dodal, da se lahko v šestih urah vrnejo v Singapur.

"Nisem zaskrbljen," je dejal potnik Ang Sen Hock in dodal, da je letos že potoval na tej ladji, čeprav so na njej sumili dva primera okužbe. "Vseeno smo se vkrcali in upoštevali posebne ukrepe," je še dodal 73-letnik, ki je že rezerviral druge izlete v tem mesecu.

Letališče Brnik posledice pandemije Popotnik Slovenija zgublja stik s svetom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice