Popotnik
162 ogledov

Kralj Matjaž bo ta konec tedna dobil družbo

gradovi peca kralj Matjaž Žurnal24 main
Če želite doživeti pravo zimsko pravljico, se ta konec tedna odpravite v Črno na Koroškem.

Na spremenjeni lokaciji, ki tokrat ne bo vznožje Pece temveč Grajski travnik pri smučišču v Črni na Koroškem, bo že 27. potekala prireditev Gradovi kralja Matjaža. Za novo lokacijo so se organizatorji odločili zaradi pomanjkanja vode na ravnici Podpeca. V primeru uspešno izvedene letošnje prireditve pa bo to postala njena stalna lokacija, je za Delo povedala črnjanska županja Romana Lesjak.

Zgrajenih že 1300 skulptur in gradov

gradovi peca kralj Matjaž | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Od leta 1993, ko se je tovrstna prireditev prvič odvila, je bilo zgrajenih že več kot 1300 zimskih gradov in skulptur. Organizatorji sporočajo, da so prijave za tekmovanje v gradnji snežnih gradov že odprte. V ekipi je lahko od pet do osem članov, pri čemer je starost neomejena. Po izboru kralja Matjaža in komisije bodo podeljene nagrade trem najlepšim gradovom, ki bodo tematsko sorodne legendi o kralju Matjažu, nagrajen pa bo tudi najlepši grad oziroma snežna skulptura po izbori občinstva.

Zimska pravljica z baklami

Letošnji dogodek bo potekal med 25. in 27. januarjem. Pričel se bo s petkovim nočnim slalomom med baklami na smučišču v Črni na Koroškem za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek bo, kot veleva tradicija, sobotno ekipno tekmovanje v gradnji snežnih skulptur in gradov. Celodnevno dogajanje bo pospremljano z zabavno-kulturno programom, ki bo svoj vrhunec doživelo zvečer z razglasitvijo zmagovalcev in s prižigom bakel, ko snežni gradovi ob soju plemenic dodatno zažarijo. V nedeljo pa na svoj račun pridejo otroci, saj bodo organizatorji za njih pripravili zanimive otroške animacije (lutkovna predstava, jahanje, iskanje skritega zaklada …).

Za otroke do 8. leta starosti prost vstop

gradovi peca kralj Matjaž | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za otroke do 8. leta starosti v soboto ni vstopnine, za otroke med 8. in 15. letom vstopnina znaša 2,5 evra, odrasli pa morajo odšteti 5 evrov. V nedeljo pa imajo otroci do 15. leta prost vstop, odrasli pa morajo plačati pet evrov.

Več o programu prireditve si lahko preberete na linku: http://www.crna.si/gradovi_obrazec/program2019.pdf
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice