Popotnik
5008 ogledov

Vrtoglav račun za krožnika pečenih špagetov in kozarca vode

Rim Kolosej cesta pešci EPA
Italijanska tiskovna agencija Ansa znova poroča o opehrajenih turistih in vrtoglavem računu.

Preden boste naslednjič v Italiji naročili večerjo, povprašajte tudi o ceni. Ansa namreč ponovno poroča o dveh opeharjenih japonskih turistkah, ki sta morali za dva krožnika testenin na osnovi rib (spaghetti al cartoccio) in kozarca navadne vode odšteti kar 429,80 evra. 

Tudi obvezna napitnina

Vrtoglavi račun sta morali plačat v Rimu v restavraciji Antico Caffè di Marte v ulici Banco di Santo Spirito. Na računu je bilo treba po poročanju Anse plačati hrano in pjačo v višini 349,80 evra ter dodatnih 80 evrov za tako imenovane "obvezne napitnino". Policisti so kasneje, ko sta Japonki objavili račun na socialnih omrežjih, lastnika retavracije oglobili s 5.000 ervi kazni.

Kolikor je razvidno tudi iz drugih objav na forumih in družbenih omrežjih, opeharjeni turisti v Italiji niso redki. Eden najbolj odmevnih je iz leta 2018 in sicer račun za 1.100 evrov za štiri zrezke, ocvrto ribo in vodo. Japonski turisti so tokrat kosili na območju Mercerie blizu San Marca.

Lignano Sabbiadoro Blizu Slovenije Popotnik Najbolj priljubljene italijanske plaže v bližini Slovenije

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.