Popotnik
150 ogledov

Odpoved tega tradicionalnega dogodka Mariborčane pustila dolgih nosov

Martinovanje v Mariboru Žurnal24 main
Kar se je napovedovalo, je postalo tudi uradno. Tradicionalnega dogodka v Mariboru letos ne bo.

Martinovanja na prostem, ki v središče Maribora že 37 let privablja velike množice ljudi iz mesta, regije in države, pa tudi številne tujce, letos ne bo, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor.

Največji tovrstni dogodek v Sloveniji, kjer se vsako leto zbere več tisoč ljudi, je tako kot ostale velike festivale in dogodke po Sloveniji odnesla epidemija novega koronavirusa ter pričakovanega nadaljnjega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja.

Martinovanje v Mariboru  | Avtor: Nino Verdnik Nino Verdnik

Množično zaznamovanje praznika vinarjev in vinogradnikov se v Mariboru že tradicionalno začenja prav na martinov dan, 11. novembra ob 11.11. Takrat zbrane običajno nagovori župan, dogodek pa obogatijo s prihodom vinskih kraljic, trgačev in folkloristov ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin.

Saša Arsenovič Slovenija Mariborski župan okužen s koronavirusom

Lani se je na osrednjem mestnem trgu po oceni Zavoda za turizem zbralo več kot 15.000 ljudi, ki so okušali mlado vino okoli 40 vinarjev in kulinarično ponudbo različnih gostincev.

To letos ni bila prva odpoved v Mariboru

V Mariboru so se morali letos odpovedati že julijskemu – prav tako tradicionalnemu – postavljanju klopotca pred Hišo Stare trte na Lentu, jim je pa sredi septembra uspelo izpeljati 34. slovesno trgatev žlahtne modre kavčine.

Ta je letos po besedah mestnega viničarja Staneta Kocutarja dala povprečen pridelek, okoli 55 kilogramov, medtem ko so lani natrgali rekordnih 106 kilogramov grozdja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.