Popotnik
1107 ogledov

Po novem lahko obiščite tudi to priljubljeno destinacijo

Vietnam Profimedia
Vietnam je ob začetku pandemije covida-19 uvedel zelo strog mejni nadzor, zdaj pa je po zgledu Tajske in Filipinov napovedal sproščanje vstopa v državo od 15. marca naprej. Turisti bodo sicer še zmeraj morali v enodnevno karanteno.

Vietnam je pred dvema letoma ob izbruhu pandemije covida-19 uvedel ene izmed najstrožjih mejnih ukrepov, s katerimi so ustavili širjenje okužb. V državi s skoraj 100 milijoni prebivalcev so skupno potrdili 2,54 milijona okužb in 39.000 smrti bolnikov s covidom.

Sedaj pa se Vietnam ponovno odpira. Vietnamsko ministrstvo za turizem je za 15. marec predlagalo popolno odprtje države tujim turistom in odpravo skoraj vseh covidnih omejitev potovanj po državi. Predlog mora odobriti še premier, a zdi se, da bo do sproščanja prišlo tri mesece prej, kot je bilo sprva načrtovano.

Avstralija Popotnik Ta priljubljena država se odpira po dveh letih

Vietnamski predlog odpiranja sicer še zmeraj ohranja nekaj ukrepov. Tuji turisti bodo morali imeti negativen izvid testa na novi koronavirus ob prihodu v državo, sledila bo enodnevna karantena, negativni izvid testa pa bodo morali predložiti tudi pred odhodom.

Hoi, An | Avtor: Profimedia Profimedia

Odpiranje Vietnama sledi Tajski in Filipinom, ki sta prav tako olajšali možnost vstopa tujim turistom. V vseh treh državah je koronavirusna različica omikron prav tako povzročila porast okužb, a z manj hospitalizacijami in smrtnimi primeri kot pri prejšnjih različicah.

Upad turistov: z 18 milijonov na 157.000

Zaprtje mej je hkrati ohromilo turistično dejavnost, ki predstavlja desetino gospodarstva. Za primerjavo: v letu 2021 je Vietnam obiskalo 157.000 tujih turistov, leta 2019 pa 18 milijonov.

Država je sicer lanskega novembra tujim turistom omogočila vstop in obisk določenih turističnih znamenitosti. Meje so nameravali dokončno odpreti junija letos, a bodo očitno to storili že marca.

Grad Otočec Tudi naše lepote Popotnik Top destinacije za optimistične popotnike v 2022
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.