Popotnik
5479 ogledov

Top destinacije za optimistične popotnike v 2022

Grad Otočec Arhiv Term Krka: Grad Otočec
"Slovenija je najbolj osrednja evropska država, ki združuje velike stvari v svoj majhen okvir."

Ameriška revija Men's Journal predstavlja najboljše potovalne destinacije za "optimistične popotnike" za leto 2022.

1. Montgomery, Alabama

Direktorica vsebine WendyPerrin.com Billie Cohen piše, da si je v Montgomeryju ogledala muzej dediščine: od zasužnjevanja do množičnega zapora ter nacionalni spomenik za mir in pravičnost, ki sta ji dala upanje, da ljudje zmoremo bolje, brez sovraštva. Dodaja: "Ne zamudite umetniške scene, ki se razvija v Kress on Dexter, nekdanji veleblagovnici, v kateri so zdaj galerije – ali tople družbe domačinov (in lokalnega obrtnega piva) v Goat Hausu, biergarten v viktorijanski graščini. Zaključite z večernim navijanjem za lokalno bejzbolsko ekipo nižje lige Montgomery Biscuits."

2. Portoriko

Sebastian Modak, glavni urednik Lonely Planeta je pred kratkim obiskal Portoriko, na katerega ima nepozabne spomine. Spominja se pojedine tradicionalno pečene svinjine, ki ima okus po sladkarijah, plesanja ob odbijajočih ritmih bombe in plene. Še posebej pa ga je navdušila odpornost ljudi, ki jih je pred leti prizadel uničujoči orkan. Zaradi izjemne izkušnje potovanja je vključil Portoriko na seznam Best in Travel Lonely Planet.

Portoriko | Avtor: Profimedia Profimedia
3. Salvador, Brazilija

Uredništvo Men's Journal na seznam dodaja svojo priljubljeno destinacijo; Salvador. Mesto, ki je rojstni kraj karnevala in je natančen prikaz raznolikosti Brazilije. Hkrati lahko tam uživate na plažah s prelepimi sončnimi zahodi in poslušate zvoke sambe po mestnih ulicah. "Jesti morate v Casa de Tereza (ki jo vodi Tereza Paim, slavna osebnost v teh krajih) in v Mistura Contorno Andréa Ribeira," predlagajo pri Men's Journal.

4. Oslo, Norveška

Men's Journal predlaga tudi potepanje po Oslu, norveški prestolnici, kjer lahko opazujete izjemne fjorde, se podate v muzej Munch ali v ikonično operno hišo, ki v Oslu pozdravljata turiste v sodobnem razvoju Bjørvika in se dviga iz nekdanjega avtocestnega križišča ter kontejnerskega pristanišča. Vidite lahko tudi hotel Sommerro s petimi zvezdicami v slogu Art Deco s 231 ključi – ki vključuje gledališče, prvi strešni bazen in teraso v mestu, trio osupljivih restavracij in brezhibna notranjost. Načrtovan je za september 2022, rezerviran pa že za leto 2024.

5. Atlanta in okolica

Paul Jebara v svojem potopisu opisuje potovanje po Atlanti, kjer ga je navdušila bujna zelena pokrajina, kot sta razpotegnjena BeltLine in pravkar odprt Westside Park; vroča kulinarična scena, zasidrana s prenovljenimi restavracijami in avtocesto Buford. "Lahko se odpravite na pohod po gorovju Blue Ridge, s čolnom po jezeru Lanier in se pobrskate po "robu sveta" na reki Amicalola – nbirate obcestne breskve in pekane, da se posladkate," svetuje popotnik.

6. Grenlandija

Grenlandija si je svoje mesto na seznamu priborila po izboru uredništva Men's Journal. Njihova izkušnja je naravnost prečudovita, saj je največji necelinski otok na svetu izjemno zelena in urejena dežela. "Obiščete lahko na novo odprti Icefjord Centre, 16.000 kvadratnih metrov veliko zgradbo na Unescovem seznamu ledenega fjorda Kangia, ki obiskovalce izobražuje o pomenu, krhkosti in lepoti ledu," dodajo v reviji.

Predlagajo pa tudi obisk slavnega polnočnega sonca in obsežno turo po Grenlandiji, saj si lahko le tako zares ogledate resničen obseg čudovitega arktičnega prostranstva otoka.

Grenlandija | Avtor: Profimedia Profimedia

7. Grenada, Karibi

Mark Hoenig je soustanovitelj potovalne agencije VIP Traveler, ki jo poganja umetna inteligenca, piše o potovanju na Grenado oz. na "Otok začimb". Karibski otok je letos uradno bil razglašen za kulinarično prestolnico World Food Travel Association (WFTA). Na Grenadi proizvajajo najboljše začimbe, kakav in imajo najboljši rum na Karibih. Velja pa tudi za otok, ki je dom neokrnjenih plaž in bujnih deževnih gozdov.

8. Hudson, NY

Carlos Huber je direktor članstva za potovalni klub PRIOR, ki piše o zgodovinskem kitolovskem mestu Hudson, ki leži tik ob reki v zvezni državi New York. Pravi, da se ulice v mestu še naprej obnavljajo z mislijo na zgodovinsko zavest in skrb za okolje. "Kot parfumerju se mi zdijo točke, kot sta The Quiet Botanist in Feast & Floret, še posebej privlačne, saj predstavljajo večjo občutljivost, ki je oprijemljiva v celotnem Hudsonu. In čeprav boste verjetno obiskali Breadfolks in Hudson Farmers Market, ne spreglejte nore, domiselne hrane Lil’ Deb’s Oasis, ki spreminja spol in kulinariko," dodaja Huber.

9. Slovenija

Men's Journal na svoj potovalni seznam dodaja tudi Slovenijo, ki jo opiše kot "najbolj osrednje evropsko državo, ki združuje velike stvari v svoj majhen okvir." V enem samem dnevu se lahko sprehodite ali smučate po Julijskih Alpah, popijete vino v Vipavski dolini in se potopite v kristalno modro Jadransko morje.

Država je bila razglašena za evropsko kulinarično destinacijo leta 2021 – v njej so izbrana z Michelinovimi zvezdicami Hiša Franko (v dolini Soče) in restavracija Pri Lojzetu – Dvorec Zemono in restavracija Dam (Vipavska dolina), dodajo pri uredništvu. Še posebej pa poudarijo lepoto Ljubljane in njeno osrednjo ter zelo priročno lokacijo.

Izola | Avtor: Saša Despot Saša Despot

10. Coeur d'Alene, Idaho

Coeur d'Alene v ameriški zvezni državi Idaho je idealna destinacija za golfiste, smučarje, pohodnike, obiskovalce zdravilišč, kanuiste in vse optimiste. S 55 jezeri, izklesanimi v ledenikih na tem območju, lahko celo dosežete povezave na plavajočem zelenem ali okusite lokalnega lososa in zrezke v restavraciji Cedars Floating Restaurant. Lahko se povzpnete na bližnjo goro Canfield Coeur d'Alene, na njen 4162-metrski vrh, ki se dviga nad mestom. Uredništvo Men's Journal za konec doda, da je mesto primerno, da si vsi obiskovalci oz. popotniki raztegnejo noge.

Kopanje v bazenu Leto 2022 Popotnik Te novosti napovedujejo naše terme Zelenci ideja za izlet Popotnik Tu lahko doživite zimsko pravljico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.