Popotnik
1469 ogledov

Tu lahko doživite zimsko pravljico

Zelenci Profimedia
Zbrali smo nekaj najbolj fotogeničnih destinacij, kjer se lahko kepate ali zgolj občudujete zasneženo naravo.

Tudi če sovražite zimo, morate priznati, da je bela odeja, ki te dni prekriva Slovenijo, noro fotogenična. Spodaj sledi nekaj naših predlogov za izlet v zasneženo naravo, kjer lahko uživate v zimskih radosti. Seveda pa ne pozabite na topla oblačila in še posebej varnost.

Planšarsko jezero

Zgornje Jezersko ponuja čudovite razglede na bližnje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, odboj gorskih obrisov pa je videti še bolj prekrasno v odsevu Planšarskega jezera. Sprehodite se okoli jezera, ki ima s ptičje perspektive obliko srca, pogrejete in okrepčate pa se lahko v bližnji koči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urška (@urska.mrgole)

Velika planina

Velika planina s svojo fotogeničnostjo vsako leto privabi številne Slovence in tudi turiste, od pomladnih izletov, ko se z žafrani obarva v vijoličasto, do zimske pravljice, ki jo obleče v belino. Z edinstveno pastirsko tradicijo, izjemnimi razgledi v neokrnjeni naravi in tradicionalnimi dobrotami se uvršča med najlepše planine tako doma kot v svetu. In prav posebej očarljiva je, ko jo pobeli sneg.

Rogla in Lovrenška jezera

Smučišče je ena od logičnih izbir za snežni oddih, a če vam spuščanje po belih strminah ne diši preveč, je Rogla tudi odlična destinacija zgolj za izlet. Je namreč eno redkih smučišč, kjer se z avtomobilom pripeljete na vrh in nato smučate z njega v dolino. Kar pomeni, da boste lahko v čudovitem razgledu uživali tudi tisti, ki ne boste na smučeh. In tudi v eni od smučarskih koč se lahko okrepčate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samo Mole (@samomole)

Če ste že na tem koncu, pa priporočamo tudi sprehod do Lovrenških jezer, kjer se boste nadihali svežega gorskega zraka in občudovali lepote narave. Lovrenška jezera so visoko barje in predstavljajo naše največje visoko barje, ki leži na slemenu Planinka na nadmorski višini 1520 metrov. Dvajset jezerc je barju prineslo ime Lovrenška jezera in so z gozdnim pasom razdeljena na dva dela.

Pokljuka

Pokljuka je ena najbolj znanih destinacij za zimsko idilo, kjer je več sankališč. Če bi se radi malo bolj premigali, pa priporočamo tudi rekreativen tek na smučeh.

Zelenci

Zelenci so zadnje nekaj let pravi hit Instagrama, tako poleti kot pozimi. Jezerca ležijo tik za Kranjsko Goro, ob vasi Podkoren na južni strani magistralne ceste, na severnem robu Triglavskega narodnega parka. Na jugu jih oklepa z gozdom poraščeni Vitranc, na severu pa Karavanke. Pozimi se boste do njih prebili po shojenih, a ozkih potkah po gozdu, ki so pravljične že same po sebi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Campman.com (@campman)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.