Popotnik
1427 ogledov

Podčetrtek naj bi končno dobil svoj razgledni stolp

Podčetrtek
Po skoraj enem letu se občina Podčetrtek približuje začetku gradnje novega razglednega stolpa.

Julija smo že poročali v namenu občine Podčetrtek, da bi na Rudnici zgradili razgledni stolp, ki bi v občino privabil še več tujih gostov. Že februarja lani je občina napovedala gradnjo, ki bi se naj zaključila do konca preteklega leta. Zaradi birokratskih postopkov pa se je projekt zavlekel.

Po poročanju STA bo gradnja stolpa občino stala približno 150.000 evrov, zgradili pa naj bi ga do maja. Župan Podčetrtke Peter Misija je julija za naš portal povedal, da si občina za gradnjo stolpa prizadeva že deset let. Zdaj pa je občina končno pridobila vsa potrebna dovoljenja.

Pogled na neokrnjeno naravno lepoto

Vinarium | Avtor: Kristijan Jesenovic Kristijan Jesenovic
V Lendavi so pred nekaj leti postavili razgledni stolp Vinarium, ki je pri tujih gostih zelo priljubljen, saj omogoča pogled na Slovenijo, Hrvaško Madžarsko in Avstrijo. Nov stolp v Podčetrtku naj bi podobno omogočal pogled na dva državi (Slovenijo in Hrvaško) ter prelepo neokrnjeno naravo.

Razgledni stolp bodo postavili tik po vrhom 622 metrov visokega hriba Silavec na Mali Rudnici, visok pa bo 40 metrov. Stolp bo imel preprosto skeletno konstrukcijo, poleg njega pa bodo urejena parkirna mesta. Občina si želi okrog stolpa urediti tudi tematske poti ter ga povezati z drugimi turističnimi točkami v občini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TurizemPBK (@visitpodcetrtek) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice