Popotnik
924 ogledov

Slovensko znamenitost letos obiskalo že več kot 110.000 ljudi

Kobilarna Lipica, D-R-A-F-T-arhitekti Žurnal24 main
V Kobilarni Lipica v letu 2018 zabeležili največji obisk v zadnjih 20 letih.

"Prav na področju turizma smo začeli segmentirati goste ter se usmerjati v tiste z višjo kupno močjo. To se izkazuje v poslovnih rezultatih, kjer smo v letih med 2015 in 2018 za 65 odstotkov dvignili povprečno prodajno ceno oziroma iztrženo ceno. Tudi prihodke smo v tem obdobju povečali za 47 odstotkov," je povedala v. d. direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja.

Lipicanci | Avtor: Gabriele Boiselle Gabriele Boiselle
Leto 2019 bodo, tako kot letošnje, zaznamovale večje investicije. Letošnje so bile namenjene predvsem izboljšanim in kakovostnejšim razmeram v kobilarni, prihodnje leto pa bo vse v znamenju prenove hotela Maestoso in bazenskega kompleksa. S prenovo naj bi začeli januarja in jo zaključili do konca junija ter tako pred glavno turistično sezono ponovno odprli vrata gostom.

Vipava Turizem Popotnik Rekordno leto za severno Primorsko

Novosti se obetajo tudi v prometni ureditvi, razmišljajo o gradnji parkirne hiše. Po besedah predsednika nadzornega sveta holdinga Marka Drofenika razmišljajo tudi o povečanju golfskega igrišča.

Gostom pripraviti zgodbe in doživetja

Dobrinja je povedala, da si želijo obiskovalcem ponujati predvsem zgodbe, doživetja v neokrnjeni naravi in ne zgolj sprehoda po kobilarni ali predstave v jahalnici. Zato se trudijo, da bi gostje pri njih preživeli več časa. Trenutno med enodnevnimi gosti še vedno prevladujejo domači, slovenski gostje, sledijo jim Francozi, Angleži in nemško govoreči gostje ter Italijani.

Osojnica Bled Popotnik Turistično leto 2018 za Slovenijo spet rekordno

Med hotelskimi gosti, ki v Lipici ostajajo več dni, prednjačijo tujci, predvsem nemško govoreči gostje in Francozi. Največji odstotek je sicer Italijanov, vendar slednji prihajajo v Lipico predvsem zaradi casinoja.

"Z novim hotelom bomo pridobili jesenski in zimski produkt, česar sedaj nismo imeli. Trg se je na kakovostne storitve, ki še niso na ravni, ki si jo želimo, zelo pozitivno odzval, čeprav smo povečevali cene," je še dejala Dobrinja.

Komentarjev 1
  • Isla_Goodman 10:22 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, p0tem pridi in postanite del nas. to internetno spletno stran na spletu ........... ..... >>>>>>>>> www.Internet43.Com

Sorodne novice