Popotnik
5175 ogledov

Pohvalam Sloveniji ni videti konca

Bled Profimedia
Video Slovenske turistične organizacije 2. najboljši turistični film na svetu; Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller.

V Valencii je Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) razkril zmagovalce izbora World’s Best Tourism Films 2021 , ki predstavlja najprestižnejše tekmovanje v potovalnem video marketingu. Namen nagrad je spodbuditi, prepoznati in nagraditi ustvarjalno odličnost komunikacije v turizmu. Tekom letošnjega leta se je za skupni naziv najboljšega turističnega filma s sodelovanjem na 13ih različnih festivalih turističnih filmov v okviru CIFFT potegovalo več kot 3300 prispevkov iz več kot 90 držav.  S sodelovanjem na svetovnih filmskih festivalih so se kandidati uvrstili na lestvico CIFFT za izbor najboljših v šestih tematskih kategorijah: turistične destinacije – mesta, turistične destinacije - regije, turistične destinacije - države, turistične storitve, turistični produkti in neodvisni potovalni videi.

Maribor hit na spletu Popotnik To slovensko mesto navdušuje v novi reklami za McDonald's
STO je z videom 'Time to #stayhome. Turn to nature and dream' v kategoriji turistične destinacije – države osvojila drugo mesto. Zmagovalka v tej kategoriji je Litva z videom 'Lithuania. Discover Colours You Never Knew Existed', tretje mesto pa je zasedla Danska z videom 'Much more than “just” Denmark'.

Z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream«, ki je bil objavljen v aprilu 2020 in ima na YouTube že skoraj 30.000 ogledov, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom ostani doma oziroma #StayHome so we can #TravelTomorrow. Čustven nagovor je vlival upanje, da bomo lahko kmalu spet uživali v naravnih lepotah Slovenije. Z videom, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, je STO želela s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti.

Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller
 

Condé Nast Traveller, ki doseže skoraj 2 milijona bralcev, je objavil članek z naslovom "12 trajnostnih destinacij, ki bi jih radi obiskali v letu 2022", v katerem so predstavljene vrhunske destinacije, ki si po besedah njihove urednice za trajnostne vsebine, Juliet Kinsman, zaslužijo obisk leta 2022 zaradi svojih prizadevanj za trajnost. Slovenija se je znašla v družbi držav, ki so svetovno znane po svojih trajnostnih prizadevanjih.

intervju s tujcem Popotnik "Najprej sem preveril, kje Slovenija sploh je"

V članku so razen Slovenije predstavljene še sledeče evropske države: Škotska, Finska, Nemčija, Norveška, Švedska, Danska in Islandija, izven Evrope pa članek zajema še Butan, Barbados, Madagaskar in Kostariko. Kinsmanova hvali vrhunsko gastronomijo, izjemno visok odstotek zaščitenih površin, raznolikost in nenazadnje tudi Zeleno shemo slovenskega turizma.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice