Popotnik
116 ogledov

Posvojenih vseh 60 zelenih prazničnih dreves

Bled
V znak trajnostnega razvoja je blejsko promenado krasilo 60 živih dreves v loncih.

Turizem Bled je v nedeljo zvečer ob zaključku dogodkov Zimske pravljice na Bledu med občane razdelil drevesca, ki so v prazničnem času krasila blejsko promenado. Interesa za akcijo Posvoji zeleno drevo je bilo veliko, saj se je za 60 dreves prijavilo več kot 90 ljudi. 15 dreves bodo posadili v blejskih parkih.

Akcije Posvoji zeleno drevo so se v Turizmu Bled lotili v skladu s politiko zelenega oziroma trajnostnega razvoja. Mala drevesa v loncih pa so videli že na nekaterih sejmih v tujini, med drugim v Zagrebu.

Drevesa so kupili preko projekta Zeleno drevo samostojnega podjetnika Matica Senice. Ta s svojimi sodelavci skrbi za živa zelena drevesca, ki zadnja leta med božično-novoletnimi prazniki krasijo številne domove, poslovne prostore in druge lokacije. Drevesa izkopljejo, jih dajo v lonce, dostavijo naročniku in po praznikih ponovno odpeljejo ter posadijo nazaj.

V Turizmu Bled so se odločili, da drevesa odkupijo in jih ob zaključku praznikov predajo ljudem, ki si jih želijo posvojiti. Zelena drevesa vrste bodičasta smreka, ki jim niso želeli škodovati z umetnim snegom in so jih okrasili le z lučkami, so jezersko promenado krasila dober mesec dni, sedaj pa so jih prevzeli novi lastniki, ki jim bodo našli nov prostor za rast.

Blejske nastanitve med prazniki odlično zasedene

Med prazniki je blejsko promenado popestrilo 29 dogodkov, ki so jih dopolnile še jaslice v Zdraviliškem parku, dnevi potice na Blejskem otoku, drsališče na terasi hotela Park, Legenda o potopljenem zvonu v Grajskem kopališču, novoletni koncert v blejski cerkvi in disko na ledu v Ledeni dvorani.

"Blejske hotelske hiše so bile med prazniki odlično zasedene, v teh dneh pa na Bledu pričakujemo tudi goste iz Hrvaške in Srbije," so sporočili iz Turizma Bled in dodali, da bo naslednji veliki dogodek na Bledu svetovni pokal v zimskem plavanju, ki bo potekal od 31.januarja do 3. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice