Popotnik
1491 ogledov

Potepanje po Goriški, nato še Plavi orkestar

Nova Gorica Profimedia
Na Goriškem so že prave visoke spomladanske temperature, obiščite jo ta konec tedna in si privoščite glasbeni zaključek.

Po verjetnostnem izračunu Agencije RS za okolje bo ta konec tedna res popoln. Po vsej državi napovedujejo sončno vreme z visokimi temperaturami, na Goriškem bodo najvišje temperature dosegle tudi 18 in 20 stopinj Celzija.

Na obsik Nove Gorice in koncerta se lahko podate kar z vlakom in pustite avto doma. Naj vas pusti v Novi Gorici, kjer si lahko privoščite tipične kulinarične dobrote in obiščete mlade mestne trge kot so Bevkov trg, Trg Edvarda Kardelja, Rusjanov trg in tako dalje. Več idej najdete tudi v spodnjem članku.

Slovenija 24.11.13, Nova Gorica, mesto, panoramska fotografija, foto: Suzana Kos Popotnik Popotnik To je najbolj varno slovensko mesto

Po obisku Nove Gorice se lahko sprehodite po pešpoti tik ob meji z italijo vse do Šempetra, kjer bo tudi večerni koncert Radia Robin. Po pešpoti boste tako spoznali Kostanjeviški tunel. Ta leži tik ob meji pod gričem Kostanjevica, kjer potekata vzporedno dva železniška predora. Eden služi železniškemu prometu, medtem ko je drugi namenjen sprehajalcem, kolesarjem in rekreativcem. Notranjost slednjega je okrašena z umetniško instalacijo marjetice, ki so narejene iz plastenk.

Zvečer pa na Plavi orkestar

Zvečer ob 21.00 pa bo v Športnem centru Hit v Šempetru pri Gorici 3. pomladni koncert Radia Robin, kjer bosta nastopali tudi skupini Plavi orkestar in MI2.

Program bosta povezovala jutranja voditelja Simon Kovač in Gregor Maver zaključila pa skupina Outsider. Vrata se bodo odprla že ob 20.00, starostna omejitev je 16 let. 

Pred odhodom na potepanje preverite, kdaj vas bo vlak odpeljal domov. Nanj lahko vstopite tudi na postaji v Šempetru.