Popotnik
348 ogledov

Preverite, ali živite v eni najbolj trajnostnih destinacij na svetu

Igra rož Kamnik
1/10
Anže Petkovšek
Kar 31 destinacij Zelene sheme slovenskega turizma med najbolj trajnostnimi destinacijami sveta ...

Letošnja konferenca Global Green Destinations Days (GGDD) poteka med 8. in 12. oktobrom v Zagrebu in na Malem Lošinju. "Na seznamu 2019 Sustainable Destinations Top 100 se v letošnjem letu nahaja kar 31 slovenskih destinacij nosilk znaka Slovenia Green," sporočajo s Slovenske turistične organizacije (STO). 

Goriška Brda | Avtor: TIC Brda TIC Brda

Letošnja konferenca Global Green Destinations Days (GGDD) je slovenskim destinacijam Zelene sheme slovenskega turizma (ZSST) ponovno prinesla potrditev, da je slovenski turizem s postavitvijo trajnostnega turizma v samo jedro razvoja in z razvojem nacionalne certifikacijske sheme ZSST kot orodja uresničevanja tega cilja, primer globalne dobre prakse in vzor številnim drugim destinacijam, ki pri razvoju turizma stavijo na trajnost.

STO

V sklopu konference GGDD je včeraj v večernih urah na Malem Lošinju potekalo razkritje letošnjega seznama Top 100 trajnostnih destinacij sveta (2019 Sustainable Destinations Top 100).

Na seznam so je iz Slovenije uvrstilo kar 31 destinacij Zelene sheme slovenskega turizma in sicer vse zlate in srebrne destinacije prejemnice znaka Slovenia Green Destination: Ljubljana, Bled, Komen, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Bela Krajina, Bohinj, Brda, Brežice, Hrpelje-Kozina, Idrija, Kamnik, Koper, Kranjska Gora, Laško, Lenart, Maribor, Miren – Kostanjevica, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Radlje ob Dravi, Šentjur, Sevnica, Škofja Loka, Slovenj Gradec, Šmarješke Toplice, Solčava, Sveta Ana, Vipavska dolina.

Maribor | Avtor: Epa Epa
 

Uresničevanje obljube, ki jo daje znamka I feel Slovenia

"Ponosni smo, da je mednarodna strokovna javnost ponovno prepoznala uspešnost slovenskega turizma na poti razvoja k odličnosti na področju trajnosti in nagradila prizadevanja slovenskih destinacij, prejemnic zlatih in srebrnih znakov Slovenia Green Destination," je povedala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Zelena shema, večkrat nagrajena s strani ugledne mednarodne strokovne javnosti, se s temi priznanji v mednarodnem turizmu po njenih besedah dodatno uveljavlja kot primer dobre prakse sistematičnega spodbujanja trajnostnega turizma na državni ravni: "Slovenska turistična organizacija bo zeleno shemo razvijala in nadgrajevala tudi v prihodnje in s tem vzpodbujala razvoj trajnostnih destinacij in produktov višje dodane vrednosti, ki temeljijo na trajnostnih načelih. S tem namreč ključno prispevamo k uresničevanju obljube, ki jo daje znamka I feel Slovenia. Iskrene čestitke vsem nagrajencem, ki so trajnost postavile v samo jedro razvoja destinacij in s tem ključno prispevajo k razvoju in promociji Slovenije kot vse bolj prepoznavne in zaželene zelene dežele butičnih doživetij."

Ljubljana Bravo! Popotnik Noro, kakšna reklama za Slovenijo

anja.scuka@zurnal24.si

Nova Gorica | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.