Popotnik
1136 ogledov

Šef letalske družbe o cepljenju kot pogoju za potovanja

Potovanje z letalom; letalo Profimedia
Izvršni direktor avstralske letalske družbe Qantas Alan Joyce je za BBC povedal, da bodo vlade vztrajale pri tem, da bo potrebno cepljenje proti koronavirusu za potovanja z letalom.

Cepiva proti koronavirusu so po njegovih besedah ključnega pomena, za oživitev industrije, kjer se je lani zaradi epidemije število potnikov po vsem svetu zmanjšalo za skoraj 76 odstotkov. Zato po besedah Joyca številne vlade o cepljenju govorijo kot o pogoju za vstop v njihovo državo.

Če pa tega vlade ne bi določile, meni, da bi morala letalska družba v to smer uveljaviti svoja pravila. "Naša dolžnost je, da poskrbimo, da so potniki in posadka varni," je dejal. Prepričan je, da bi potniki na to z veseljem pristali: "Večina naših strank meni, da je to dobra ideja. Kar 90 odstotkov ljudi, ki smo jih anketirali meni, da bi se morale osebe, ki bodo mednarodno potovale, cepiti."

WHO proti cepilnemu potnemu listu

Še vedno je pa na tem področju veliko nestrinjanja, piše BBC. S takšnimi pogoji za potovanja se denimo ne strinja Svetovna zdravstvena organizacija. Bernardo Mariano iz WHO je za BBC dejal, da v Svetovni zdravstveni organizaciji ne odobravajo dejstva, da bi bil cepilni potni list pogoj za potovanje.  

Dugi otok Pravila Popotnik Izlet ali dopust na Hrvaškem? Poklicali smo na mejne prehode
Komentarjev 2
  • Janez_53 10:47 21.marec 2021.

    Svetovni zdravstveni organizaciji torej ni do tega, da bi čimprej zaustavili širjenje korona virusa??? Zelo zanimivo!