Popotnik
2084 ogledov

Slovenija na prestižnem prvem mestu

Ptuj
1/3
Albin Bezjak: Ptuj
Med najbolj trajnostnimi destinacijami Evrope je Slovenija v kategoriji Best of Europe 2020 dosegla 1. mesto. Razglasitev nagrad zaradi koronavirusa prek spleta.

Slovenija se je na področju trajnostnega razvoja turizma v okviru Zelene sheme slovenskega turizma Slovenske turistične organizacije uvrstila med zmagovalce nagrad 2020 Sustainable Top 100 Destination Awards. 

Kot najboljša destinacija na področju trajnosti je slavila v kategoriji najboljših v Evropi (Best of Europe). Razglasitev nagrad, ki bi morala potekati v okviru svetovne turistične borze ITB Berlin, je zaradi nastale situacijes koronavirusom potekala on-line, so sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO).

Slovenija zlato, Bled na tretjem mestu 

Organizator Green Destinations je zmagovalce in finaliste objavil v sredo, uradna podelitev nagrad bo v okviru osrednjega zelenega destinacijskega dogodka na globalni ravni Global Green Destinations Day (GGDD) 2020 in sicer med 6. in 8. oktobrom v Bodrumu v Turčiji.

Nagrado Best of Europe je Slovenska turistična organizacija (STO) prejela za uvajanje trajnostnih modelov v turizmu na nacionalni ravni, v okviru programa Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) skupaj z akreditiranim partnerjem sheme Zavodom Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace in za primere dobrih praks, ki so jih razvili v Bohinju, Mariboru, Mirnu Kras, Idriji in v Monstera bistroju.

Romantično potovanje Tudi naš biser Popotnik Top deset za romantike in avanturiste

"V preteklih letih je bil slovenski turizem na globalni turistični borzi ITB Berlin deležen vrste uglednih nagrad, med drugim je bila Slovenija že leta 2018 razglašena za najboljšo trajnostno destinacijo v Evropi. Tudi letošnja nagrada 2020 Sustainable Top 100 Destination in prvo mesto v kategoriji Best of Europe, ki je bila letos zaradi odpovedi ITB razglašena on-line, je še ena potrditev, da je trajnostni razvoj prava usmeritev slovenskega turizma," je dejala mag. Maja Pak, direktorica STO.

Slovenija je z več kot 40-imi certificiranimi destinacijami, prejemnicami znaka Slovenia Green Destination, prejela prvo mesto v kategoriji »Best of Europe« in postala ena izmed letošnjih zmagovalk v sedmih kategorijah in tako potrdila mesto med najboljšimi trajnostnimi destinacijami na svetu. Drugo mesto v isti kategoriji je zasedel Alto Minho, Portugalska in tretje Fiskar Village, Finska. 

Bled | Avtor: Pixabay Pixabay

"Bled se je uvrstil med top 3 finaliste v kategoriji ITB Earth Award, ki nagrajuje vodilne prakse na področju boja proti podnebnim spremembam in degradaciji okolja. Z oddano dobro prakso na temo zmanjševanja odpadkov je Bled osvojili tretje mesto, zmagala je QualityCoast Delta, Nizozemska," še dodajajo na STO. 

 

 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • fasader56 10:02 17.marec 2020.

    Hrvatje pa v jok..............