Popotnik
392 ogledov

Slovenija na zemljevidu v prestižni zeleni barvi

Igra rož Kamnik Anže Petkovšek
Na svetovnem spletu so objavili zemljevid tveganj na potovanjih za leto 2020, ki razkriva, katere države sveta so najnevarnejše ali najvarnejše, ko gre za varnost, zdravstvo in prometno varnost.

Najnevarnejše države so med drugim Libija, Somalija, Afganistan in Venezuela, najvarnejše pa Finska, Norveška in Islandija in tudi Slovenija.

Zemljevid je pripravila mednarodna organizacija za zdravstveno in potovalno varnost International SOS.

Ko gre za varnost, so glede na objavljen zemljevid najmanj varne države Afganistan, Sirija, Jemen, Irak in nekateri deli Nigerije. Med državami, ki predstavljajo največje tveganje, ko gre za zdravje, so Gvineja, Sierra Leone, Liberija, Jemen in Severna Koreja. Glede prometne varnosti so najnevarnejše države Belize, Dominikanska republika in Savdska Arabija.

Libija in Somalija sta se skupaj z Afganistanom in Venezuelo odrezali slabo v vseh treh kategorijah.

Slovenija ob boku Švice in Islandije

Na drugi strani so Norveška, Finska in Islandija z najnižjim tveganjem, ko gre za zdravstvene težave, varnost in varnost na cesti, kar pomeni, da so najvarnejše. Sledita jim še Švedska in Grenlandija.

Ko gre za zdravje, je med najvarnejšimi večina evropskih držav, poleg njih pa še Kanada, ZDA, Nove Zelandija, Avstralija, Južna Koreja in Japonska.

Države, kjer je tveganje z varnostnega vidika neznatno, so Norveška, Grenlandija, Finska, Islandija, Švica in Slovenija. Kot vidite na spodnjem zemljevidu, je Slovenija obarvana zeleno, večina okoliških evropskih držav pa rumeno, kar pomeni, da je tveganje z vidika varnosti tudi tu nizko. 

www.travelriskmap.com/#/planner/map/security | Avtor: www.travelriskmap.com/#/planner/map/security www.travelriskmap.com/#/planner/map/security

Kar zadeva prometno varnost, je nizko tveganje v večini evropskih držav ter na Japonskem, v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Zemljevid je dostopen TUKAJ

Vipava Zemono Popotnik Slovenija v luksuzni reviji ZDA
Komentarjev 1
  • ode 23:19 06.december 2019.

    Zelena, ki bo že čez pol leta prešla v rdečo. Napovedujem!