Popotnik
1450 ogledov

Slovenski kraj: le pohvale in nič graje

Radovljica Arhiv Turizem Radovljica, avtor: Miran Kambič Radovljica
Za ta slovenski kraj ne najde nobenih minusov, le pluse ... Preverite zanimive ideje za družinski izlet.

Eden od uporabnikov foruma Potovanja.Over.Net je priznal, da pri prebivanju v Radovljici ne najde nobenih minusov. Obenem je izpostavil kar nekaj plusov, kot pogosto sočno vreme, mir in obilico narave ter okoljskih hribov za izlete. "Ima lušno staro mestno jedro, kar precej poletnih in na sploh kulturnih dogodkov," je še dodal. 

Drugi uporabnik je med številnimi dogodki izpostavil Festival čokolade, ki se odvija v aprilu: "Radovljica je res lep kraj s tem starim delom ... Morate pa jo obiskati, ko bo aprila Festival čokolade. Božanska izkušnja s tako res dobro čokolado!"

V sklopu novega vseslovenskega projekta #TukajŽivim lahko že sodelujete v temah o slovenskih občinah, konkretno o Radovljici TUKAJ, lahko pa le poiščete nasvete za zanimiv potep iz prve roke ...  

Direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj, nam je sicer za enega od izletov v Radovljici predlagala pot proti Kropi: "Izlet pričnemo s sprehodom po Radovljici, enem najlepših starih mestnih jeder v Sloveniji. Iz nekdanjega grajskega parka mimo rojstne hiše znamenitega slovenskega arhitekta Ivana Vurnika dosežemo ostanke mestnega obzidja. Pot skozi skrivnostni srednjeveški obrambni jarek stop nas privede do nekdanjih mestnih vrat in živahnega Linhartovega trga, kjer nas z vseh strani obkrožajo živopisane fasade starih meščanskih hiš in palač. Najznamenitejše med njimi: Šivčeva hiša, Vidičev dvorec, župnijski dvorec ter Radovljiška graščina nas gotovo ne pustijo ravnodušne. Na razgledni točki na koncu trga se nam odpre veličasten pogled na dolino reke Save in Julijske Alpe s Triglavom." Več si lahko preberete tudi v intervjuju s Natašo Mikelj spodaj:

Radovljica Namig za izlet Popotnik Znamenitosti, ki bi jih moral obiskati čisto vsak

Eden od uporabnikov foruma za družinski izlet pirporoča: "Na sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke je lepo ali pa pojdi na pot ob Savi, je tudi zanimiva."

"Mi gremo radi peš do Bleda in tam okrog, lahko direktno ali skozi Šobec in po drugi strani Save proti Bled," svetuje nekdo drug.

Na TIC Radovljica priporočajo obisk gradu Kamen: "Ob vhodu v dolino Drago, stojijo na skalnem pomolu slikovite ruševine gradu grofov Lambergov."  Večstoletni varuh tovorniške poti vas po njihovem opisu na vzvišeni legi pričakuje z ohranjenim romanskim stolpom ter mogočnimi ruševinami gotskih in renesančnih dozidav. Na gradu je prebival znameniti turnirski vitez Gašper Lambergar, ki ga opeva ljudska pesem o Pegamu in Lambergarju.

"Brezjansko Baziliko obiščite zaradi milostne podobe Marije Pomagaj in zaradi del arhitekta Ivana Vurnika ter drugih slovenskih umetnikov," še svetujejo. 

Pridružite se vseslovenskemu projektu #TukajŽivim

S februarjem na portalu Žurnal24.si v sodelovanju s forumsko platformo Potovanja.Over.Net začenjamo z vseslovenskim projektom #TukajŽivim, kjer boste prebivalci sami povedali, zakaj je tako lepo živeti v vašem kraju in zakaj ga je vredno obiskati ter raziskati. V obširnem projektu lahko med drugim sledite in sodelujete na forumu Izleti po Sloveniji, na Popotniku Žurnala24 pa iščete nove ideje. 

Izola Slovenska obala Popotnik V ta slovenski kraj pride po duhovni mir Murska Sobota Popotnik Dan je prekratek za vse njene znamenitosti

#TukajŽivim | Avtor: #TukajŽivim #TukajŽivim

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.