Popotnik
16546 ogledov

Stroga Italija: grem lahko k njim na kavo in v trgovino?

Italija Profimedia
Končno so tudi Italijani dočakali sproščanje ukrepov, z 31. marcem se zaključuje izredno stanje zaradi covida-19.

Italijanska vlada, ki je dlje od drugih evropskih držav vztrajala pri strožjih ukrepih za zajezitev covida-19, je podprla nov ukrep za sproščanje omejitev. Prve spremembe bodo na vidiku 1. aprila.

Čeprav boste morali ob morebitnem obisku Italije nositi maske v notranjih prostorih vse do 30. aprila, od prvega aprila ne bodo več potrebne na prizoriščih na prostem. Pri tem velja opozorilo, da so v Italiji obvezne maske tipa FFP2. Če se epidemiološka slika ne bo poslabšala, obljubljajo odpravo obveznega nošenja mask tudi v zaprtih prostorih s 1. majem.

Covidno potrdilo oziroma izpolnjevanje pogoja PCT s 1. aprilom ne bo več potrebno za uživanje v restavracijah in barih na prostem, ne boste ga potrebovali niti za trgovine, poštne urade, banke ali muzeje. Prav tako covidno potrdilo ne bo več potrebno za obisk hotela, tu bodo lahko gostje hotela jedli tudi znotraj restavracije brez pogoja PCT.

Covidno potrdilo pa bo do 30. aprila obvezno za bazene, telovadnice, na konferencah in kongresih, v diskotekah, igralnicah, na dogodkih v notranjih prostorih, v fitnesih in v notranjosti gostinskih lokalov ter barov.

Testiranje na covid-19 Zdravje Covid-19: Takšni so zadnji podatki izjava Mario Fafangel Zdravje Fafangel: To ni bila zadnja pandemija, ki nas je doletela

Kako je z mejo?

Za prehod meje je treba še vedno izpolniti obrazec za potnike s povezavo TUKAJ, obenem potrebujete tudi covidno potrdilo o zaključenem ciklu cepljenja proti covidu-19 ali potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o negativnem rezultatu antigenskega testa, ki ni starejše od 48 ur pred vstopom v Italijo, ali negativnem rezultatu molekularnega/PCR testa, ki ni starejše od 72 ur pred vstopom v Italijo.

Tujec v Italiji izpolnjuje pogoj PC v primeru, da je od zadnjega cepljenja ni minilo več kot 6 mesecev, ali pa če je od zaključenega cikla cepljenja ali prebolelosti od Covida-19 minilo več kot 6 mesecev, in sicer z negativnim PCR testom (veljavnosti 72 ur) ali antigenskim-hitrim testom (veljavnosti 48 ur).

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 12:26 21.marec 2022.

    F..a..š..i...z...e...m v vsej svoji obliki!!!