Popotnik
4885 ogledov

Svetovna lestvica: Tako divje so zabave v Ljubljani

Ljubljana K. D.
Kako divje so v resnici zabave v Ljubljani, če jih primerjamo z zabavami po svetu?

Potovalna organizacija MoveHub je na svoji uradni spletni strani objavila lestvico najbolj »divjih« mest na svetu oziroma lestvico mest, v katerih so zabave najbolj divje. Na lestvici se je znašla tudi naša mala Ljubljana. A na katerem mestu?

Kriteriji za uvrstitev na lestvico

Raziskovalci so se osredotočili na tri glavne kategorije, na podlagi katerih so ustvarili točkovanje in mesta razvrstili v tri skupine. V prvi skupini so bila mirna mesta, primerna za družine, v drugi skupini malo bolj zabavna mesta in v tretji mesta, ki so sopomenka dobre zabave.

Kriteriji so bili: nočna plesna prizorišča, količina popitega alkohola in uporaba mamil, med katerimi so analizirali konzumiranje kokaina.

Turisti v Ljubljani Primerjava EU Popotnik Kako čista je v resnici Ljubljana, če se primerja z drugimi prestolnicami?

Najbolj divji je Manchester. In Ljubljana?

Prvo mesto po »divjosti« je zasedlo britansko mesto Manchester, ki se lahko pohvali z velikim številom elitnih nočnih klubov, izračunali pa so tudi, da vsak prebivalec mesta na leto popije okoli 11,6 litra alkohola. V mestu je tudi velika poraba marihuane – na 100 tisoč prebivalcev je poraba večja od 2300 kilogramov.

Na drugem mestu je Washington, na tretjem Miami, četrtem Seattle, na petem San Francisco. Ljubljana se je uvrstila na 76. mesto. Prestolnica naših južnih sosedov, Zagreb, pa je na 62. mestu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice