Slovenija
7018 ogledov

Občina: Fontana na Slovenski bo!

vodna skulptura v Ljubljani
1/4
Žurnal24 main
Za vodno skulpturo na križišču Slovenske ceste in Tomšičeve ulice naj bi še letos iskali izvajalce.

Na ljubljanski občini zagotavljajo, da je postavitev vodne skulpture, ki jo je med kar 32 predlogi že marca 2016 izbrala ocenjevalna komisija, na čelu katere je bil ljubljanski podžupan Janez Koželj, še vedno v načrtu, čeprav so najprej napovedovali, da jo bodo postavili že v letu 2016. Za vodno skulpturo, ki naj bi stala na stičišču Tomšičeve ulice in Slovenske ceste v Ljubljani, je po zagotovilih občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet projekt za izvedbo (PZI) v zaključni fazi. Še predvidoma do konca leta pa naj bi objavili razpis za izvajalca del.

Vodna skulptura, ki bo predvidoma stala na stičišču Tomšičeve ulice in Slovenske ceste v Ljubljani, je oblikovana iz cevi, ki je zvita v obliki pokončne dvojne zanke.

Komisijo, ki je omenjeni zasnovi podelila prvo nagrado, je poleg oblike pritegnil tudi simbolen pomen skulpture. "Nenavadna oblika dvojnega loka in svetleče kovine je vabljiva in se sklada tako z značajem nove ureditve tega dela Slovenske ceste, kot s sodobnim izrazom arhitekture, ki fontano obdaja. Prav tako je tudi simbolni pomen vodne skulpture jasen in nedvoumen, da ga vsakdo zlahka prepozna. Cev, ki oblikuje nekakšen dvojni lok oziroma nakazuje obok nad vodnjakom, se izvija iz tal kot povečan cevovod omrežja mestnega vodovoda," je med drugim zapisala ocenjevalna komisija v obrazložitvi svojega izbora.

Zmagovalno rešitev so oblikovali arhitekti Primož Boršič, Mojca Kocbek Vimos, Jan Filipec ter akademski slikar Sašo Vrabič.

vodna skulptura v Ljubljani | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 6
  • Sara_Macdonell 16:29 26.junij 2018.

    Google zdaj plačuje od 2500 do 5000 USD na teden za delo na spletu od doma.... Moj prijatelj mlajšega brata že več mesecev povprečno 18k in dela približno 24 ur na teden..... Zdaj bi morali poskusiti dobiti to delo in ...prikaži več začeti zaslužiti denar na spletu, tako da sleditee navodilom na tem spletnem dnevniku ..... ....... >>>>>>>>>>>> www.WebJob8.Com

  • Lavdan 12:03 24.junij 2018.

    Ljubljana bi morala imeti fontano z viskijem,, če jo imajo v Žalcu s pivom.

  • Avatar jezeran
    jezeran 20:36 23.junij 2018.

    a ni škoda vode, še bolj pa denarja

Sorodne novice