Slovenija
3452 ogledov

Pol leta kasneje inšpektorat še zbira dokaze zoper gverilsko oglaševanje

Pomembno obvestilo Žurnal24
Pol leta kasneje in osem mesecev od gverilske oglaševalske akcije Ljubljanski občinski inšpektorat nadaljuje s postopki zoper Lesnino oglaševanje ...

Konec avgusta je Lesnina dvignila pritisk občankam in občanom, ko jim je pred otvoritvijo prenovljenega centra za brisalce zataknila obvestilo, ki je spominjalo na "pozdrave" Mestnega redarstva, le da je namesto Obvestilo redarstva na sporočilu zapisano Pomembno obvestilo.

Župan Zoran Janković je napovedal visoke globe, inšpektorat pa je zoper trgovca sprožil 17 postopkov. Na inšpektoratu so nam že oktobra lani sporočili, da so "prejeli smo odgovor podjetja Les-mms, d. o. o., o odgovorni osebi za storjene prekrške".

A pol leta kasneje postopkov še vedno niso zaključili: "V postopkih se na podlagi prvega odstavka 51. člena Zakona o prekrških zbirajo dejstva in dokazi, postopki še niso zaključeni."

Ker se je inšpektorat odločil, da bo oglaševanje obravnaval v več primerih, Lesnini sicer grozi visoka globa. Inšpektorat pa postopke vodi tudi na podlagi dveh določb občinskega odloka o oglaševanju, in sicer prepovedi oglaševanja brez dovoljenja in prepovedi zatikanja oziroma lepljenja na avtomobile. Za vsako kršitev oglaševanja brez dovoljenja oziroma v nasprotju z občinskim odlokom je predvidena globa v višini 3.000 evrov za pravno osebo in 800 evrov za odgovorno osebo pravne osebe. Za nespoštovanje prepovedi zatikanja oglasnega materiala na vozila je za pravno osebo zagrožena globa v višini 2.000 evrov, za odgovorno osebo pa še 1.000 evrov.

Navedene globe za oglaševanje sicer ne veljajo za območja zasebnih površin oziroma površin, ki niso javna mesta v lasti Mestne občine Ljubljana. Kot na primer BTC ali TC Rudnik.

Če bi inšpektorat Lesnini predpisal najvišjo globo v vseh 17 primerih, bi to pomenilo skupni znesek 85.000 evrov za pravno osebo in še 30.600 evrov za odgovorno osebo pravne osebe.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:24 15.april 2018.

    Ha,ha,ha..........Slovenija nima inšpektorjev ,marveč državne uslužbence ,ki počno to kar počnejo vsi državni birokrati .....NIČ !