Popotnik
599 ogledov

Svetovni gospodarski forum tako pohvalil Slovenijo

Turisti v Ljubljani Profiemdia
Švicarska nevladna organizacija ima o slovenskem glavnem mestu povedati le lepe stvari.

Švicarska nevladna organizacija Svetovni gospodarski forum (World Economic Forum) je najbolj znana po vsakoletnem srečanju voditeljev na ekonomskem in političnem področju. Lani se je srečanja v švicarskem Davosu udeležilo okoli 2500 vplivnežev (npr. Angela Merkel, Ban Ki-Moon in Christine Lagarde), ki so razpravljali o prihodnosti različnih ekonomskih panog.

Soča National Geographic Popotnik Znane prve vsebine oglaševalske kampanje

Organizacija ima tudi zelo dejaven račun na družabnem omrežju Twitter, kjer objavla različne posnetke konferenc, statistike in povezave do zanimivih vsebin. Tako je tudi s svojimi sledilci, katerih je kar 3,33 milijonov, delila video o Ljubljani, pionirki brezprometnega mestnega centra.

V posnetku Svetovni gospodarski forum pohvali Ljubljano, ki je pred desetimi leti iz centra "izgnala" vse avtomobile in tako ustvarila pravi raj za pešce. Izpostavi tudi ponudbe brezplačnih prevozov z električnimi vozili, ki ji Ljubljančani poznajo kot "Kavalirje". Prevozi so namenjeni predvsem tistim, ki težje hodijo, še posebej starejšim in invalidom. V posnetku tudi omenjajo, da so se lokalna podjetje najprej bala, da bo prepoved prometa negativno vplivala na poslovanje, a se je izkazalo nasprotno. V mestnem centru sta je prodaja in prihodi turistov povečali.

Tudi druga evropska mesta imajo velike pešcone, kjer je vožnja z avtomobili prepovedana. Med njimi sta na primer Kopenhagen in Bruselj.

glamping Nov vodnik Popotnik Izstopa odsotnost nekaj najbolj priljubljenih kampov
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 17:37 22.januar 2019.

    I FEEL LOVO

Sorodne novice