Popotnik
7718 ogledov

Tako izgleda nagrajeni slovenski hotel

Sunrose 7
1/5
Sunrose 7
Prestižno priznanje – certifikat Gold Travelife ima še en slovenski hotel.

Butični hotel samo za odrasle Sunrose 7 je dva meseca po odprtju prejel prvo nagrado - mednarodni zlati trajnostni certifikat Travelife. Hotel ima 18 dizajnerskih sob, pobliže si ga lahko ogledate v zgornji fotogaleriji. 

V resnici gre za avstro-ogrsko vilo, ki je bila zgrajena leta 1890 in so jo letos popolnoma rekonstruirali iz kakovostnih, okolju prijaznejših materialov. Uporabljen les je po navedbah upravljalcev slovenskega porekla, prav tako stekla in tankoslojna ekološka keramika, proizvedena s 30 odstotki manj porabljene energije, 30 odstotki nižjimi toplogrednimi izpusti in kar 80 odstotki manj vode.

Sunrose 7 | Avtor: Sunrose 7 Sunrose 7


Za namakanje velikega vrta izkoriščajo deževnico-kapnico, za ogrevanje in ohlajanje skrbi toplotna črpalka, obe kaminski peči pa imata vročevodni izmenjevalec za dogrevanje objekta. "Vseh 18 sob je opremljenih z unikatnim masivnim pohištvom lokalnega izvora, z energijsko učinkovitim talnim in stenskim gretjem ter individualnim ohlajevanjem. Kopalnice nudijo certificirano organsko kozmetiko, prav tako so brisače, kopalni plašči in vse ostalo hotelsko perilo izdelani iz okolju prijaznega bombaža," opisujejo. 

Dodajajo, da so v hotelu uvedeli digital detox koncept: "V objektu ni nobene televizije, telefona ali drugih digitalnih (multi)medijskih pripomočkov, saj vzpodbuja k druženju, branju knjig ob ognju, poslušanju narave ter izkustvena doživetja čudovitega okolja Bohinja - vključno z odlično kulinariko."

Sunrose 7 je zavezan tudi k uporabi lokalnih živil in k sodelovanju z lokalnimi ponudniki storitev. Vsi delavci prihajajo iz Bohinja.

Sunrose 7 | Avtor: Sunrose 7 Sunrose 7

Nagrajene nastanitve v Sloveniji

Mednarodni trajnostni certifikat Travelife sicer celovito obsega in prepoznava okoljska, družbeno odgovorna in energetska prizadevanja hotelov za lepšo prihodnost. Je mednarodno priznana shema, ki promovira trajnostno delovanje in razvoj turistične industrije. Nastanitvene objekte in turistične operaterje spodbuja k zmanjševanju negativnih vplivov na okolje, razvoju dolgoročnih partnerstev in povezovanju z lokalno skupnostjo.

Že v letu 2016 je prejel prestižni certifikat denimo tudi ljubljanski Hostel Celica in tako postal prvi certificiran trajnostno usmerjen hostel v Sloveniji in na svetu. Nastanitvene točke v Sloveniji s certifikatom Gold Travelife so še Oštarija Dolenjske Toplice, Rooms&Apartments Slovenian Istria (Truške), Shalets Alpik, Hostel Bearlog in B&B Hotel Ljubljana Park.

Sankanje Moderno, a nevarno Popotnik Vsak deseti s poškodbami glave in hrbtenice

anja.scuka@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.