Popotnik
2013 ogledov

To je deset najbolj uporabnih aplikacij za popotnike

Na telefonu Samsung Galaxy S8 dekle izbira What's up
S temi aplikacijami iskanje stranišč, bencinskih črpalk, pošiljanje razglednic, učenje tujih jezikov in navigacija brez povezave ne bodo več problem.

Pametni telefon je danes na vsakem potovanju neizbežen pripomoček. Predstavljamo vam deset najbolj uporabnih aplikacij, ki vam bodo v pomoč na vsakem koraku.

1. Splitwise: deljenje stroškov

Denar | Avtor: Profimedia Profimedia
Če ste popotnik, ki potuje s prijatelji je brezplačna aplikacija Splitwise odličen pripomoček pri pravični delitvi stroškov. Ustvarite lahko ločene skupine članov s katerimi si delite stroške, ti pa bodo obveščeni koliko dolgujejo.

Aplikacija ponuja možnost enakovredne delitve dolga med njimi ali pa samo določen delež, v primeru, če član ne dolguje celotnega zneska. Lahko fotografirate in dodate račun, določite datum plačila in opombe. Celotni dolgovi in plačila so na voljo v obliki kronološkega pregleda, koledarskega ali grafičnega prikaza.

2. Flush - Crowdsourced Toilets: iskanje toalet

Iskanje toalete velikokrat predstavlja ogromen problem. Pritisk gumba (za navigacijo) v brezplačni aplikaciji Flush - Crowdsourced Toilets vas bo s pomočjo Google zemljevida pripeljal do najbližje toalete. Ker se baza več kot 200,000 javnih toalet podatkov nenehno širi in posodablja, boste obveščeni tudi o morebitnem plačilu, ključu in dostopnosti invalidom. K posodabljanju pa lahko z dodajanjem neobstoječih toalet pripomorete tudi uporabniki sami. Aplikacija deluje tudi brez internetne povezave.

3. MyPostcard Photo Postcard App and Greeting Cards: pošiljanje razglednic

V današnjem času digitalne tehnologije se je pisanje in razpošiljanje klasičnih razglednic drastično zmanjšalo. Aplikacija MyPostcard Photo Postcard App and Greeting Cards z začetno ceno 2,19 evrov omogoča kreiranje in razpošiljanje personaliziranih razglednic po vsem svetu.

kalkulator računanje denar CENE Popotnik Tako najceneje do Splita

4. XE Currency Converter & Money Transfers Pro: preračunavanje valut

Brezplačna aplikacija Currency Converter & Money Transfers Pro nudi preračunavanje in pregled nad vsemi svetovnimi valutami, ki se ob internetni povezavi samodejno posodobijo. V pomoč je tudi zahtevnejšim uporabnikom, saj omogoča analizo cen plemenitih kovin in zgodovinski pregled vrednosti posameznih valut. Ob izgubi internetne povezave obratuje s pridobljenimi podatki ob zadnji povezavi.

5. MAPS.ME – Offline maps, guides and navigation: navigacija brez povezave

Lahko se zgodi, da del potovanja prebijete brez internetne povezave in posledično navigacije. Alternativno rešitev Google Maps zemljevidom predstavlja aplikacija MAPS.ME. S predhodnim prenosom na dnevni bazi posodobljenih odprtokodnih OpenStreetMap zemljevidov, dostopate do javnega transporta, trgovin, restavracij, javnih ustanov, turističnih znamenitosti itd. Navigacija je možna med hojo ali vožnjo z avtomobilom in kolesom.

Kolone na avtocesti Ptuj Kolone Slovenija Preden se odpravite na pot, nujno preberite to!

6. Packpoint: pomoč pri pakiranju

kovček prtljaga pakiranje | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Težave se lahko pričnejo še pred odhodom od doma – pri pakiranju. Odlična izbira za večjo organizacijo je brezplačna aplikacija Packpoint. S pomočjo vnesenih podatkov o času, aktivnostih in namenu potovanja, bo aplikacija glede na razmere željene destinacije predlagala potrebno količino osebne prtljage. Vaš spisek predlagane osebne prtljage, ki mu ne bo manjkal niti dežnik pa lahko enostavno delite še s prijatelji ali družinskimi člani.

7. Google Translate: prevajalnik

Klasično izbiro med prevajalniki zaznamuje Google Translate. Kljub občasnim prevajalskim pomanjkljivostim omogoča prevajanje iz 103 jezikov, prevodi iz 59 jezikov pa so možni brez internetne povezave. Prednost predstavlja dvosmerno prevajanje v 32 jezikov in prevajanje s pomočjo risanja znakov v kar 93 različnih jezikov, ravno tako pa je v številne jezike omogočen prevod fotografij s pomočjo prepoznavanja besedila, na primer prometnih znakov.

8. Duolingo: učenje tujih jezikov

Eno najbolj produktivnih in poučnih aktivnosti potovanja predstavlja učenje tujih jezikov. Aplikacija Duolingo je izvrstna priložnost za učenje španščine, francoščine, nemščine, italijanščine, ruščine, portugalščine, turščine, irščine, madžarščine, angleščine, po novem tudi romunščine in še mnogih drugih. Učenje se skozi igro – z govorjenjem, branjem, poslušanjem in veščinami pisanja začne na osnovnem nivoju s preprostimi glagoli, frazami in stavki. Mikavna pa je tudi izbira učnega jezika, s pomočjo katerega se želite naučiti drugega. Špansko se lahko na primer naučite s pomočjo nemščine. Slovenske železnice Slovenija Vozovnice za vlak tudi prek mobilne aplikacije

9. Guides by Lonely Planet: vodič za samotne popotnike

Popotnik | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Če se na potovanje odpravljate sami, vam predhoden prenos aplikacije Guides by Lonely Planet in njenih (nekaterih plačljivih) vodičev nudi odlično podporo. Nudi uporabo zemljevidov brez internetne povezave, pretvornik valut, različne fraze v tujih jezikih, nasvete in vodiče po mnogih svetovnih mestih. Pripomore k uspešni najdbi prenočišč, restavracij, barov in odkrivanju novih lokacij.

10. GasBuddy: iskanje bližnjih bencinskih črpalk

S pomočjo brezplačne aplikacije GasBuddy boste pri iskanju bencinske črpalke prihranili kar nekaj kilometrov in denarja. Predlaga namreč najcenejšo in najbližjo izbiro. Uporabniki si lahko med sabo pomagajo s posodabljanjem cen goriva in si s tem pridobivajo točke s si katerimi lahko preko različnih promocij prislužijo do 100 evrov goriva.

Viberate - Tonight app Slovenija Slovenska aplikacija na prvem mestu v trgovini Google Play
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.