Popotnik
8165 ogledov

To je prvo kopališče v Sloveniji z znakom Slovenia Green Beach

Grajsko kopališče
1/8
Jošt Gantar
"Zeleni shemi se je pridružilo prvo kopališče z znakom Slovenia Green Beach – Grajsko kopališče Bled, ki je znak pridobilo na podlagi mednarodnega certifikata Modra zastava, katerega nosi sicer že od leta 2002," so ponosni v Slovenski turistični organizaciji.

Pridružitev kopališča Zeleni shemi slovenskega turizma je po njihovih besedah pomemben korak tudi za Bled, ki je s tem še poglobil svoja trajnostna prizadevanja, saj je tudi destinacija sama nosilka zlatega znaka Slovenia Green Destination.

Grajsko kopališče Bled je naravno kopališče, ki na 260 metrih urejene skale obiskovalcem ponuja vse, kar potrebujejo: dva tobogana, skakalno desko, splave na jezeru, ograjene bazene globine 50, 120 in 180 cm, gugalnico, igrala in peskovnik za otroke, kajake, masaže, namizni tenis, družabne igre, »knjige na počitnicah«, ležalnike, senčnike in bogato gostinsko ponudbo. Goste pričakujejo urejene kabine, garderobne omarice, toaletni prostori, več zunanjih prh, urejen dostop v vodo za starejše in invalide.

Grajsko kopališče | Avtor: Jošt Gantar Jošt Gantar

"Mednarodni okoljski znak Modra zastava dokazuje, da pri upravljanju kopališča spoštujejo zahtevna mednarodna merila okolju prijaznega poslovanja, varnosti, čistoče in ustrezne kakovosti vode. S kopališčem upravlja javno podjetje Infrastruktura Bled," opisujejo v STO. 

Grajsko kopališče | Avtor: Jošt Gantar Jošt Gantar

Dodajajo, da se znak Modra zastava podeljuje za vsako leto, prejemniki pa morajo izpolnjevati stroge kriterije na področjih kakovosti vode, okoljske vzgoje in informiranja, okoljskega upravljanja ter varnosti in storitev. Program Modra zastava si prizadeva za trajnostni razvoj naravnih kopališč in marin. 

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:01 28.februar 2021.

    Green Beach ....čisti nakladanje .

Sorodne novice