Popotnik
121770 ogledov

Turist pobegnil z dopusta: cena na jedilniku je znašala 19 evrov, zaračunali so mu 75

Gostilna na Hrvaškem Profimedias
Na Redditu kroži zapis besnega turista, ki je za kosilo v letovišču Platis Gialos zapravil 360,80 evra.

V letošnji poletni sezoni se je v središču pozornosti na račun visokih cen nastanitev kot tudi cen živil v trgovinah in v restavracijah pogosto znašla naša južna soseda Hrvaška, ki je po uvedbi evra svojo ponudbo krepko podražila.

Polna miza hrane v restavraciji Popotnik "V Opatiji so me pošteno nasankali"

Tokrat pa o opeharjenem turistu poročajo na grškem otoku Mikonos. Na Redditu kroži zapis besnega turista, ki je za kosilo v letovišču Platis Gialos zapravil kar 360,80 evra.

račun otok Mikonos | Avtor: Reddit Reddit

"Iskali smo dober prostor za posedanje in uživanje na soncu, nakar nam je natakar v restavraciji Eclipse dejal, da lahko uporabimo njihove kabine in ležalnike, če kupimo dve pijači. Ponudba se nam je zdela dobra, potem pa nas je začel nadlegovati in vztrajati pri novih naročilih. Prosili smo za jedilnik, da smo lahko pogledali cene, a se je natakar našim vprašanjem premeteno izognil in le ponavljal, da je vse zelo poceni," je svojo izkušnjo na Redditu delil turist. Zakonca sta naročila pivo in mojito, za otroke pa sta bila prisiljena naročiti milkshake.

 

A zgodba se s tem ne konča. "Potem ko smo tam sedeli eno uro, smo se odločili, da naročimo hrano. Natakar je priporočil kalamare, na meniju je pisalo, da stanejo 19 evrov, za prilogo pa zraven dobiš še solato in kruh. Na koncu so nam izstavili račun za štiri pijače (78 evrov) in za lignje (75 evrov). Šokirani smo dali natakarju kartico in šele kasneje ugotovili, da so nam zaračunali celo več od navedene številke. Sedaj so bili lignji 148 evrov, za milkshake, ki si ga nikoli nismo niti želeli, smo plačali 38 evrov, solata in kruh, ki bi morala biti zastonj, pa sta nas stala še 28 evrov," je zapisal turist.

Plaža primerjava cen Popotnik Hrvaška, Grčija, Italija, Ciper: takšna je cena dopusta

Ko se je potožil osebju restavracije, so se ti razjezili. Blagajničarka jim je odtrgala zgornji del računa, na katerem so bili podatki o transakciji ter ime in naslov restavracije. "Po opravljeni transakciji se sploh niso potrudili s podpisom, preprosto so mojo kartico bremenili za neverjetnih 360,80 evra. Počutili sem se tako ogoljufano," je zapis sklenil turist.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • otto 22:20 30.junij 2023.

    Bla bla bla...vsako leto isto trobite, kaj mislite, da boste turiste zadržali tukaj na 11km obale?? Kaj mislite povedati, da ste vi cenejši?

  • a0a00f39e817d67fe2684868c4e710c9609706fe 06:49 30.junij 2023.

    To so čiste bedarije, preveriš koliko stane in če se ne ujema, ne plačaš. Pokličeš šefa, če ne zaleže policijo, če še to ne, pa inšpekcijo. Vsak dan nekaj o nategih in visokih cenah. Nategnejo te lahko vsepovsod, samo toliko kiko se pustiš.

  • Avatar pantani
    pantani 06:41 30.junij 2023.

    Kakšen butast naslov!!!

Sorodne novice