Popotnik
1763 ogledov

V Evropi izmerili 21 stopinj Celzija

Lanzarote, Kanarski ototki Profimedia
Preverili smo, kateri evropski kraji imajo v zimskem času presenetljivo visoke temperature ... Za oddih v tople kraje vam ni treba zapustiti Evrope!

Mnogi se veselijo zime, snega in zimskih radosti. Številni pa si želijo prav sredi najhujše zime prijetnega oddiiha v krajih, kjer niso potrebna zimska oblačila in kjer jih sonce dodobra ogreje. Presenetilo vas bo, kakšne temperature dosegajo nekateri evropski kraji ...

Zagreb Nagrajen božični sejem Popotnik Tako je decembra na Hrvaškem  

Kanarski otoki v Španiji

Najtoplejši v Evropi so definitivno Kanarski otoki v Španiji, kjer so te dni dnevne temperature kljub pretežno oblačnemu vremenu okoli 21 stopinj Celzija. 

Za najtoplejši otok velja Lanzarote, povprečne dnevne temperature v januarju in februarju so tu 20,7 stopinj Celzija. Seveda so tudi temperature primerne vremenskim razmeram, z malo sreče so lahko še višje. Najvišja dnevna temperatura, ki so jo janurja izmerili na otoku, je bila kar 27,9 stopinj Celzija.

Lanzarote, Kanarski ototki | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi ostali Kanarski otoki so čez celo leto zaradi bližine Afrike topli, zato jih tudi imenujejo "Otoki večnega poletja". Čez dan boste tu lahko v kratkih rokavih in celo kopalkah, ponoči pa se temperature spustijo na okoli 14 stopinj Celzija, zato boste potrebovali toplejša oblačila.

Lanzarote, Kanarski otoki, Španija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ciper je eden najbolj priljubljenih turističnih krajev, vsako leto ga obišče čez 2,4 milijona turistov. Mnogi pridejo tudi pozimi, zaj so tu kljub oblačnemu vremenu danes namerili kar 19 stopinj Celzija. Povprečne dnevne temperature so tu januarja in februarja okoli 17 stopinj Celzija, temperatura morja pa januarja 18, februarja pa 17 stopnj Celzija.

Paphos, Ciper | Avtor: Profimedias Profimedias

Med toplejše dele Evrope spadajo tudi portugalski Azorski otoki, ki jih imenujejo tudi »Evropski Havaji.« Tu najdete čudovite slapove, vulkane, naravne termalne bazene, gore, bujno zelenje in dolge kilometre pravljičnih plaž. Dnevne temperature se januarja gibajo okoli 17 stopinj Celzija.

Azorski otoki | Avtor: Profimedia Profimedia

Na celinskem delu Evrope velja za najtoplejše mesto Sevilla v Španiji, ki je poleti prevroča za obisk. Tu so poletne temperature pogosto tudi 40 stopnij Celzija, kar je lahko zelo utrujajoče. Povprečne dnevne temperature so tu januarja okoli 16 stopnj Celzija, februarja 17, marca pa že 21!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23 de diciembre🌠 #sevilla #photography

A post shared by Víctor Miranda (@_mirandaphoto_) on

Seveda ne smemo pozabiti na Gibraltar, kjer so januarske dnevne temperature okoli 16 stopnj Celzija, podobno je tudi na Malti. Mnogi bi med toplejše otoke šteli tudi grške lepote, kot je denimo Kreta. Tu se temperature v januarju gibajo okoli 15 stopnj Celzija.

Balos, Kreta | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1