Popotnik
2584 ogledov

Ponekod 50 evrov na dan, drugje 29 evrov na teden

Otroci na morju v sklopu projekta 500 otrok peljemo na morje Tuš
Dilema za mnoge starše poleti je, v katerem varstvu lahko (brezskbno) pustijo otroka, medtem ko sami preživljajo dni v službi.

Ponudba za preživljanje poletnih dni za otroke je izjemno pestra, največ jih sicer najdemo v prestolnici. Glede na regije smo pripravili spisek najbolj zanimivih, športno-zabavno-poučno obarvanih počitnic.

Razgibane počitnice v Ljubljani

Rolkar | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Prestolnica in njena okolica ponujata raznoliko izbiro varstev in taborov. Urban Roof ponuja adrenalinsko preživljanje počitnic za otroke in mladino od šestega do štirinajstega leta. Otroci se tam pod vodstvom pedagoško in športno izurjenih učiteljev naučijo urbanih športov, med drugim rolkanja, kolesarjenja, športnega plezanja, hip hopa, breakdancea in gimnastike. Za celodnevno varstvo boste odšteli od 40 do 50 evrov, na voljo pa je tudi petdnevni termin.

Nekoliko bolj kulturno obarvano preživljanje prostega časa ponuja počitniški teden muzejev na Metelkovi. V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, v Narodnem muzeju Slovenije, v Slovenskem etnografskem muzeju in v Lončarskem ateljeju SEM lahko otroci skozi igro ustvarjajo, se umetniško izražajo in spoznavajo zgodovino ter etnologijo. Za program, ki  je primeren za osnovnošolce od šestega do dvanajstega leta starosti, boste v obdobju med 19. in 23. avgustom za varstvo plačali 105 evrov. 

Čarobni dan V Sloveniji Popotnik Imate otroke? Prihaja njihov dan

Konj | Avtor: Profimedias Profimedias
Za otroke, ki imajo radi živali in naravo, je med poniji in lipicanci poskrbljeno na konjeniškem klubu Grič. Petdnevne počitnice, ki vključujejo spoznavanje konjev, jahanje, igre v naravi in ustvarjalne delavnice, v avgustovskem terminu stanejo 225 evrov. 

Poučne počitnice pa ponuja tudi jezikovna šola Lingula. Na voljo sta 35-urni jezikovno-programerski in 20-urni jezikovno-športni program v avgustu. 

Cene na Koroškem in Štajerskem ugodnejše

Če so cene v Ljubljani nekoliko zasoljene, v štajerski in koroški regiji ponujajo cenovno ugodnejše varstvo. Celodnevno petdnevno varstvo pod vodstvom vaditeljev in animatorjev Carrom društva Maribor stane 100 evrov. Otroci se v tem času zabavajo v preizkušanju mnogih športov in kreativnih delavnic. 

V Slovenj Gradcu pobirajo še šest terminov

Za otroke mestne občine Slovenj Gradec je za varstvo treba poravnati le znesek ustvarjalnega materiala in hrane, ki nanese 29 evrov na teden. Varstvo je namenjeno otrokom od prvega do šestega razreda osnovne šole, ki radi preživljajo čas z vrstniki, v raziskovanju okolice in iskanju zakladov. Do konca avgusta se bo zvrstilo še šest terminov. Otroci na snegu Strokovnjaki Popotnik Počitnice: za otroka je bolj kot destinacija pomembno to

V Metliki v skladu z odgovornim ravnanjem do narave

V Beli Krajini, natančneje v okolici Metlike, se v avgustu odvija prav posebno taborjenje – Eko tabor ob Kolpi, ki osnovnošolskim otrokom ponuja pestro preživljanje počitnic v naravi. Otroci v tem času spijo v glamping hiškah, se preizkusijo v plavanju, vožnji s kajaki, v opazovanju zvezd in v lokostrelstvu, prav tako pa se zavzemajo za odgovorno porabo hrane in vode. Cena 198 evrov vključuje tudi povraten prevoz z vlakom iz Ljubljane do Metlike.

otroci | Avtor: Profimedias Profimedias

Brezplačno varstvo na Gorenjskem

Kot zatrjujejo na portalu zavoda Manipura, otroci v Vili Čira Čara v kraju Poljče potrebujajo le copate in dobro voljo, saj pobirajo zgolj prostovoljne prispevke za nakup ustvarjalnega materiala. Od 5. do 9. in od 19. do 23. avgusta lahko s prostovoljci z različnih koncev sveta spoznavajo raznovrstne jezike in kulture, hkrati pa so lahko ob prisotnosti koz, zajcev, morskih prašičkov in mačk športno aktivni na velikem vrtu. 

Telemach Promo Uporabno Vaš otrok lahko odslej brezskrbno surfa brez dodatnih stroškov

Športno aktivne počitnice na Obali

V Piranu lahko otroci poleg socialnih veščin osvojijo tudi znanje supanja, veslanja, plavanja, jadranja, rolkanja in mnogih drugih športov. Kot novost je vredno izpostaviti učenje tujih jezikov. Cena termina od 5. do 9. avgusta je 149 evrov in poleg obrokov vključuje tudi nezgodno zavarovanje. Še nekoliko cenovno ugodneje je v Kopru, kjer se za 75 evrov na teden zabavajo v športno-aktivnem varstvu, ki prav tako ponuja številne aktivnosti na prostem.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.