Popotnik
1035 ogledov

Zgodnji sneg razveselil smučišča

Kanin
Na Kaninu 30 centimetrov novega snega, na Krvavcu 15 centimetrov, dobrih 20 centimetrov pa na Pokljuki.

Na najvišje ležečem slovenskem smučišču na Kaninu je nekaj snežne podlage ostalo še od prejšnjega sneženja, danes je zapadlo do 30 centimetrov novega snega in še sneži, za vikend pa tam glede na vremensko napoved pričakujejo še eno pošiljko snega. "Mi srčno upamo, da bo snega dovolj, da bi konec novembra ali v začetku decembra smučišče odprli, kolikor bo to mogoče," je za STA dejal v. d. direktorja javnega zavoda Sončni Kanin Marijan Skornišek.

Na Krvavcu so proge v petek začeli zasneževati s tehničnim snegom, dodatno je minulo noč zapadlo okoli 15 centimetrov naravnega snega. Sprva so na Krvavcu načrtovali, da bodo naprave zagnali že to soboto, 24. novembra, a so začetek zaradi neugodnih vremenskih napovedi preložili na prihodnji teden, najverjetneje bo to v torek, so za STA povedali v družbi RTC Krvavec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RTC Krvavec (@rtckrvavec) on

Mariborski Marprom je na Pohorju snežne topove vključil minuli vikend, ko so dovolj nizke temperature omogočile zasneževanje smučarskih prog na Arehu. Sedaj s topovi zasnežujejo proge Cojzerica, Ruška in Areška, na mariborskem delu pa je v izteku snežnega stadiona v pogonu nova naprava za izdelavo snega pri pozitivnih temperaturah. Odprtje nove smučarske sezone oziroma otvoritvene dneve na Mariborskem Pohorju načrtujejo od 14. do 16. decembra. "Ali bomo kakšno progo lahko uredili in odprli že pred tem, pa bo odvisno od vremenskih razmer," so za STA pojasnili v Marpromu.

Veseli tudi na Golteh in Pokljuki

Prve večje pošiljke snega se veselijo tudi na Golteh, kjer navajajo, da že izkoriščajo tudi več kot ugodne razmere za izdelavo snega. Odprtje smučišča načrtujejo v petek, 30. novembra, a bodo glede na vremenske razmere odločitev o tem sprejeli v ponedeljek, 26. novembra. Datum uradnega odprtja sezone na Golteh pa ostaja 8. december, so v družbi Golte pojasnili za STA.

Dobrih 20 centimetrov snega že imajo tudi na Pokljuki, kjer pa tamkajšnji Športni center Triglav Pokljuka trenutno tekaške proge intenzivno pripravlja za svetovni pokal v biatlonu, ki ga bodo gostili od 2. do 9. decembra.

Pokljuka | Avtor: Profimedia Profimedia

"Današnja pošiljka snega bo služila predvsem kot kulisa za okolico prizorišča tekmovanj, če nam bodo seveda pogoji v prihodnjih dneh naklonjeni," je za STA povedal Miha Hribar iz Športnega centra Triglav Pokljuka in poudaril, da zaradi priprav na tekmovanje in samega tekmovanja proge v tem času niso na voljo rekreativnim tekačem. Ti se bodo nanje lahko podali predvidoma 11. decembra.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice