Slovenija
22 ogledov

14,6 milijona za internet

Projekt mora biti uresničen v 18 mesecih od podpisa pogodbe z ministrstvom, je p Žurnal24 main
Omrežje. V šestih občinah je na območju belih lis skupno 5.585 gospodinjstev.

Mokronog. Danes se glede nadaljnjih korakov pri gradnji odprtih širokopasovnih omrežij elektronskih komunikacij v lokalnih skupnostih na območju belih lis sestanejo predstavniki iz šestih občin, ki so na razpisu visokošolskega ministrstva za ta projekt prejeli 14,6 milijona evrov.

Vsaka občina bo morala določiti vodjo projekta na svojem območju.
Mojca Pekolj

Predpogoj proračuni
Verjamem v uspeh, moč in voljo vseh šestih občin in vseh občinskih svetov, da bodo pravočasno sprejeli svoje proračune, kar je predpogoj, da ta projekt v resnici zaživi,” je dejal Anton Maver, župan Občine Mokronog - Trebelno, ki je nosilka projekta. Najbolj je sprejetje proračuna vprašljivo v Trebnjem, kjer je občinski svet predlog proračuna enkrat zavrnil, dvakrat pa ga umaknil z dnevnega reda, in v Mirni Peči, kjer predlog proračuna občinskemu svetu sploh še ni bil predstavljen.

Do prvega zahtevka
Občine morajo svoje proračune sprejeti do prvega zahtevka, ki ga bomo dali na ministrstvo,” je povedala Mojca Pekolj, direktorica občinske uprave in vodja projekta. Prvi zahtevek naj bi oddali junija, do tedaj pa morajo idejne projekte predstaviti občanom.

Sodeluje šest občin
Naložba.
Vredna je 31,5 milijona evrov. Del sredstev bo zagotovil izbrani izvajalec, to je družba GVO, drugi del oziroma neupravičene stroške pa občine same. Pri projektu sodelujejo občine Šentrupert, Mirna Peč, Sevnica, Žužemberk, Trebnje in Mokronog - Trebelno kot nosilka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.