Slovenija
55086 ogledov

185 tisoč ljudi prejelo davčno odločbo, ki bi lahko bila napačna

Denar, štetje denarja Profimedia
Zaradi napačnih vhodnih podatkov je Finančna uprava izdala napačne odločbe, koliko od skoraj 185 tisoč izdanih odločb je napačnih, še ni jasno.

Finančna uprava je 6. maja izdala 184.564 odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Za nekatere zavezance so po trenutno znanih informacijah prejeli napačne vhodne podatke o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč, zaradi česar je davek napačno odmerjen, so sporočili danes. Koliko odločb je izdanih na podlagi napačnih podatkov, ki jih finančni upravi dostavlja geodetska uprava, še ni jasno.

Na finančni upravi zagotavljajo, da bodo, čeprav niso odgovorni za napačne odločbe, poiskali rešitev, ki ne bo obremenila prejemnikov.

"Vsem zavezancem, ki so v prejšnjih dneh prejeli odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, svetujemo, da z vložitvijo pritožbe trenutno še počakajo," svetujejo in obljubljajo, da bodo rešitev poiskali do sredine prihodnjega tedna.

Kmetijsko-gpozdarska zbornica je včeraj opozorila, da gre pri zvišanju katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč za preveliko razliko med letoma 2020 in 2021 in finančno upravo pozvala, naj preveri pravilnost vhodnih podatkov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.