Slovenija
11697 ogledov

21-letni Srb pri nas ropal vse povprek. Poglej njegov način ...

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Prijeli so tudi sostorilca, 21-letnega Slovenca.

Mariborski policisti so identificirali osumljenca več ropov, ki so se zvrstili med novembrom 2023 in februarjem. Najmanj petih kaznivih dejanj je osumljen 21-letni državljan Srbije, ki je neprijavljen prebival na območju Maribora. Dežurni preiskovalni sodnik je zoper osumljenca odredil pripor, so danes sporočili z Policijske uprave Maribor.

Osumljenec je ropal bencinske servise, pri čemer je uporabil nož in imitacijo pištole. Policisti so v okviru intenzivne kriminalistične preiskave prav tako identificirali sostorilca, in sicer 21-letnega državljana Slovenije iz okolice Maribora, ki je sodeloval pri enem od ropov konec lanskega leta.

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru so policisti pri osumljencih opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli oblačila ter druge predmete, za katere sumijo, da sta jih uporabljala pri izvrševanju navedenih kaznivih dejanj.

21-letnega državljana Srbije, ki so ga za podobno kaznivo dejanje že obravnavali v tujini, so policisti v sredo s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa, ki ga storita dve ali več oseb, ki so se združile zato, da bi ropale, je predpisana zaporna kazen od treh do petnajstih let, za temeljno obliko kaznivega dejanja pa zaporna kazen od enega do desetih let.

Policijske luči ne vidi se jih Avto Policiji ni mogoče več ubežati, prve kazni s pomočjo dronov pištola Rop v Ljubljani Slovenija Zaposlenemu in strankam grozila s pištolo, jih zvezala in okradla

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 19:44 11.marec 2024.

    Glavni krivec za povečana kriminalna dejanja je policija. Minister bi moral.zamenjati odgovorne vodje policije.

  • jakec1575 19:07 11.marec 2024.

    od kar je schengen v hrvatiji se je kriminal povecal za 100%. nevarna kiriminalna dejanja pa za 200%. hrvati ne delajo pol kurca krivousti anemicni kradezeac nateguje evropo, slovenijo in posten del hrvaske

  • Facja 18:39 11.marec 2024.

    No, načeloma nimam veliko proti Srbom (sploh če so v Srbiji), a take ki kradejo-za njih velja. srbe na vrbe.