Slovenija
14110 ogledov

76 centov za kos papirja in gumici? Počivalšek se brani.

Maske Facebook
Nekateri župani naj bi že pozivali k vračanju mask.

Zavod za blagovne rezerve naj bi kupil maske, ki dvigujejo precej prahu; kupljene so bile pri podjetju Korez-Sorting Group. Za 500 tisoč kosov mask je cena znašala 380 tisoč evrov, 76 centov na kos.

Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak je na svojem Facebook profilu objavila fotografijo maske in pripisala: "To so maske, ki nam jih je včeraj v tisočih komadih v vsako občino dostavila URSZR. Sestavljena je iz serviete in 2 gumic. Takšne si lahko naredimo sami doma, saj ima najbrž vsak kakšno poročno ali novoletno servieto, luknjač in 2 gumici. Želim samo povedati, da bi lahko država ta denar namenila socialno šibkim (študentom, delavcem, ki so zaradi krize ostali brez zaposlitve, lačnim otrokom ipd.) Razen seveda, če je bila to donacija. Potem podarjenemu konju ne smemo gledati pod zobe?"

Lesjakova ni edina, ki se pritožuje nad dobavljeno zaščitno opremo, župan občine Vuzenica in predsednik Sveta Koroške regije Franjo Golob je za spletni Večer povedal, da nekateri župani že pozivajo k vračilu teh mask.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek pomisleke zavrača, češ da so maske domače proizvodnje prestalne strokovno preverjanje materiala na ljubljanskem kliničnem centru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
  • gustl 05:28 17.april 2020.

    Daj Počivalšek teraj se v ... V prvih dveh mesecih boste spravili državo na kant, krivi bodo pa vsi drugi...najprej maske iz Bosne, sedaj iz sekret papirja, skratka denar mečete skozi okno in .

  • Rozipozi2 11:01 16.april 2020.

    Iz vrhunskega sekret papirja lahko izdelamo petslojne maske z elastiko. Cena "sitnica" 0,80 € za 100.000 kom. Koga moram poklicat? Počivalškovo sestrično, Toninovo mamo ali Janševega brata?

  • ab_normal 10:10 16.april 2020.

    Do sedaj sem bil prepričan, da v Sloveniji lahko samo Slovenski inštitut za meroslovje in kakovost (SIQ) izda potrdilo, da je nekaj izdelano v skladu s standardi in smernicami. Očitno sem se motil.