Slovenija
17920 ogledov

A1 bo 1. januarja dražil, prvič odkrito o tem, zakaj

A1
1/3
zurnal24.si
A1 bo 1. januarja za dva do štiri evre podražil pakete s televizijo, paketi brez televizije bodo dražji za evro.

A1 bo 1. januarja 2018 zvišal mesečno naročnino v paketih fiksnih storitev in opcije TV AS LTE. 

"Ceno mesečne naročnine za pakete A1 Kombo bomo zvišali: 

• za 2 EUR na paketu A1 Kombo S,
• za 3 EUR na paketu A1 Kombo M in
• za 4 EUR na paketu A1 Kombo L.

Ostalim paketom za zasebne in poslovne naročnike, ki vsebujejo storitev Televizija ali storitev TM TV, bomo ceno mesečne naročnine zvišali za 3 evre. Opciji TV AS LTE bomo zvišali ceno mesečne naročnine za 2 evra," navajajo na svoji spletni strani. 

Prvič javno povedali, zakaj dražijo

Tokrat je A1 prvič javno razkril, zakaj je prišlo do podražitve. "Na žalost je več ponudnikov televizijskih programov (predvsem Pop TV, Kanal A, Brio, Kino, Oto, Planet TV, Sport Klub) v letošnjem letu znatno povišalo cene svojih vsebin, ta trend pa se nadaljuje tudi v prihodnjem letu. Ker te programe naši naročniki največ gledate, jih želimo obdržati v naši ponudbi," so zapisal. 

Da je glavni razlog za podražitve začetek plačevanja za programe Pop TV in Kanal A (kasneje se je pridružil še Planet TV) smo poročali že ob podražitvah, ki so jih skoraj vsi operaterji napovedali s 1. marcem, a takrat očitno zaradi dogovora s Pro plusom niso smeli razkriti, kaj je razlog. Navajali so spremembe na trgu televizijskih pravic in podobno. 

Že januarja smo poročali tudi, da se bo nadomestilo, ki ga morajo operaterji plačevati Pro plusu in Planet TV, prihodnje leto zvišalo, zato tudi napovedane podražitev. Včeraj smo poročali o napovedani podražitvi Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije Novoletno darilo Slovenija Telekom z novim letom draži mobilne in fiksne pakete

Podražili tudi stvari, ki s televizijo nimajo nič

A operaterji so ob podražitvi zaradi višjih stroškov televizijskih pravic očitno pristavili tudi svoj lonček. Tako bo Telekom podražil tudi mobilne pakete, pri A1 pa bodo ceno bodo za en evro zvišali tudi zasebnim uporabnikom, ki imajo pakete brez televizije ali storitev TM TV, razen tistim, ki jih imajo v kabelskih omrežjih. 

A1 podražitev pojasnjuje s tem, da se povečujejo tudi stroški najema fiksnega omrežja in investicije v nadgradnjo fiksne infrastrukture.

Bodo pa zaradi podražitve zaradi televizije pri A1 tistim s paketi Kombo brez televizije zvišali popust za izklopljeno storitev Televizija. Ta bo znašalv paketu Kombo S po novem letu tri evre, v Kombo M šest evrov in v Kombo L devet evrov. 

Dokler velja popust, bo nižja cena

"Naročniki paketov A1 Kombo, ki ste oz. boste naročniško razmerje sklenili v okviru Promocije paketov A1 Kombo Jesen, Promocije paketov A1 Kombo November ter A1 Kombo November + (od 10. 10. 2017 do 31.12.2017), boste v času prejemanja popusta na mesečno naročnino v okviru navedenih promocij plačevali nespremenjeno ceno mesečne naročnine," še pojasnjujejo v A1. 

 

Komentarjev 18
  • srecnii 09:24 05.december 2017.

    Ojavte se pa je problem rešen.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:20 02.december 2017.

    Zakaj nam lažejo?? Če bi bilo to res bi te programe dali v poseben paket in kdo jih hoče naj plača!? Nikoli ne bom razumel,da breme podražitev valijo na vse uporabnike!? To je navadna banda samo izgovarjajo se,ko pa podražijo ...prikaži več si denar lepo razdelijo!! Slovenija ni demokracija tukaj velja pravilo kako z skupnimi močmi okrasti narod!!

  • Dixon 08:36 01.december 2017.

    Ok, programi so se podražili. Vsi vemo, da ne toliko. Ampak A1 in Telekom še vedno najdeta to kot priročen izgovor, da dvigneta naročnine v nebo...