Slovenija
13835 ogledov

A1 po manj kot pol leta spreminja pravila

Televizija (TV)
A1 je aprila s precej pompa napovedal, da bodo njihovi uporabniki lahko izbirali, katere programe bodo imeli v paketu.

Ni bila sicer mogoča izbira posameznih programov, ampak programskih sklopov, denimo sklop informativnih, dokumentarnih, otroških, športnih ali filmskih programov. Pet mesecev kasneje se pravila bistveno spreminjajo.

Namesto enega osnovnega sklopa programov so naredili tri, S, M in L, za vsak Kombo paket svojega, ogromno programov pa so vzeli iz programskih paketov in jih dali v te tri osnovne pakete.

S prejšnjim tednom so se tako spremenili programski paketi trendi, otroški, športni, dokumentarni in filmski, programski sklopi informativni, nacionalni, erotični, glasbeni, Balkan, HBO Premium, HBO, Voyo in Pink pa ostajajo nespremenjeni.

televizija daljinec Slovenija Revolucija: v paketu lahko izberete TV programe

Tako na primer Eurosport ni več del športnega paketa, ampak Osnovnega paketa M in L, zato ga naročnik paketa Kombo S ne more več spremljati, tudi če bi izbral športni paket. Programi Fox niso več v paketu filmski, ampak le še med privzetimi programi paketov Kombo M in L, enako programi Discovery in National Geographic, ki jih je prej uporabnik lahko izbral v paketu dokumentarni.

Ukinja se tudi programski sklop komercialni (Kanal A, Pop TV in Planet TV), ti programi so zdaj na voljo vsem naročnikom in jih ni mogoče odstraniti, kot je bilo mogoče doslej in namesto točk, ki bi jih porabil za ta paket, izbrati kaj drugega.

Nekaterim zelo ustreza, večini ne

"Napredno tehnologijo uporabljamo za to, da svojim uporabnikom omogočamo oblikovanje izkušnje, kot jo sami želijo izkusiti. Tudi prilagodljive TV sheme, ki smo jih v A1 ponudili kot prvi v Sloveniji, so nastale kot odgovor na želje skupine uporabnikov po naboru TV-programov v izbrani shemi, ki bi bile bolj prilagojene posameznikovemu okusu. V prvih nekaj mesecih se je pokazalo, da produkt, kot je bil prvotno oblikovan, določenemu nišnemu delu uporabnikov zelo ustreza, medtem ko večina v tem trenutku v njem še ne prepozna dovolj velike dodane vrednosti," so spremembe pojasnili na A1 in dodali, da so se odločili hitro odzvati in ustrezno prilagoditi prvotni produkt potrebam in željam uporabnikov.

Nasprotniki Pop TV zelo glasni, a jih je malo

Po neuradnih informacijah je bilo sprememb programskih paketov zelo malo, skoraj nihče pa se ni odločil za odstranitev domačih komercialnih programov, čeprav je na spletu precej glasnih komentatorjev, ki bentijo, naj se jim da ta možnost češ da za tistih nekaj oddaj med oglasi ne bodo plačevali. Menda je bilo tudi precej več tistih, ki so kakšen paket dodali, kot odstranili.

A tistim, ki so se odločili za spremembe, bi lahko nova pravila prinesla občutno podražitev. Tako bi se na primer naročniku Komba M, ki je poleg mix M izbral paket HBO, po novem paket podražil za štiri evre.

A na A1 zagotavljajo, da se to ne bo zgodilo. "Obstoječim uporabnikom, ki so si v času od nastopa produkta spremenili TV shemo po lastni izbiri, bomo do konca vezave zagotovili nadaljnjo uporabo vseh programov, kot so si jih nastavili, in jim hkrati omogočimo dostop do nekaterih dodatnih programov. O tem smo jih tudi obvestili. Za druge uporabnike pa bomo nekoliko poenostavili postopek izbora TV-shem ter jim prav tako dodali nekaj programov v osnovni sklop, s čimer bomo ponudbo še bolj približali njihovim željam. S tem bomo tako na področju televizije kot tudi na vseh ostalih področjih še naprej zasledovali naš osnovni cilj - ponuditi uporabniku karseda prilagojen produkt in najboljšo uporabniško izkušnjo na trgu," so odgovorili na naša vprašanja.

Podroben opis sprememb lahko najdete na tej povezavi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Avatar Jolimella
  Jolimella 01:07 11.september 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • Ivo 21:29 10.september 2019.

  Na Facebooku najdete stran: "Tužba protiv A1 Slovenija", ki so jo odprli vsi prevarani, verjetno tujci, ki jih je bojda A1 nategnil in jim zaračunava storitve, ki so jih obljubljali kot brezplačne. Ko sem jaz šaltal k A1, so mi ...prikaži več lasje posiveli od nenehnega urejanja stvari, ki niso delale, ni pa ene kompetentne osebe v celi firmi, da bi pametno svetovala kaj narediti. V glavnem poščij... se na te zveze in urade za varstvo potrošnikov vse! Kaj vi delate, ko bi le vedel. Od kje dobivate plače,zakaj?

 • Alina Zupan 21:00 10.september 2019.

  A1 na fiksnem omrežju ste res polom, Daleč za vsemi. Res polagam na srce vsem, da dobro razmislite, če bi vzeli A1 za TV in net.