Slovenija
18446 ogledov

Revolucija: v paketu lahko izberete TV programe

televizija daljinec
A1 bo od jutri dalje omogočal možnost izbire televizijskih programov v svojih fiksnih paketih.

Programe bodo lahko izbirali vsi, tudi obstoječe stranke, za tiste, ki ne želijo sprememb, se nič ne spremeni.

Oblikovali so skupine programov, na primer športni, filmski, informativni, otroški, vsaka skupina programov ima določeno število točk. Znotraj točk, ki jih ima določen paket, je možna menjava, če število točk paketa stranka preseže, je doplačilo en evro za točko. Če kdo izbere programe, ki imajo skupaj manj točk kot paket, pa to ne prinese za toliko točk prihranka. 

Programe je mogoče dodajati kadarkoli, ko so enkrat izbrani, pa se jih lahko odstrani po 31 dneh. Če bi tako nekdo želel spremljati svetovno prvenstvo v nogometu, si športne programe lahko doda le za en mesec, potem pa jih odstrani.

V paket je mogoče dodati tudi paket HBO Premium, ki vključuje tudi aplikacijo HBO GO, ki šteje deset točk, kar pomeni, da ga je mogoče dobiti tudi brez doplačila v paketu. Paket A1 Kombo M, ki menda pokrije potrebe 80 odstotkov naročnikov, ima 16 točk.

Ponudba A1 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Po dve točki imajo skupine komercialnih, informativnih, nacionalnih, erotičnih, glasbeni programi so težki tri točke, trendovski programi 4, otroški 5, balkanski 6, Voyo in HBO 7, Pink, športni, dokumentarni in filmski osem ter HBO premium deset točk. Prvi in drugi program nacionalke sta brez točk vključena v vse pakete, prav tako radijski programi. 

Kalkulator televizijskih programov že deluje na njihovi spletni strani.

"Programe, ki jih ne gledaš, preplačuješ," pravijo na A1. Za spremembo obstoječega sistem programskih shem so se odločili, ker so uporabniki v analizi zadovoljstva izpostavili, da jim ni všeč, ker nimajo nobene izbire pri televizijski shemi.

Petino časa zapraviš z iskanje, kaj boš gledal

"Navdušenci nad posameznimi žanri, ki želijo imeti v shemo vključene vse programe določenega žanra (na primer vse športne, filmske ali otroške programe), so morali doslej izbirati pakete z največjimi shemami. S tem so plačevali za številne programe, ki jih niso gledali, in obenem zaradi dolgih seznamov programov izgubljali čas z iskanjem svojih najljubših vsebin. V povprečju namreč uporabniki kar 20 odstotkov časa, namenjenega gledanju televizije, porabijo za iskanje primerne vsebine, pri čemer se delež z večanjem števila programov v shemi povečuje," so zapisali v sporočilu za medije. 

A1 bo v ponudbo ob nespremenjeni ceni paketov že kmalu dodala 23 novih TV programov, med njimi kot prvi v Sloveniji tudi BBC First, ki je znan po vrhunskih britanskih dramah, kot so War and Peace, Luther, Ripper Street, Doctor Who, Silent Witness.

A1 je v zadnjem letu številko fiksnih naročnikov povečal za deset odstotkov, kot pravijo, pa imajo še precej večje apetite. K njim gre 35 do 40 odstotkov vseh, ki se odločijo za zamenjavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • larapoz 10:43 08.april 2019.

    Ali A1 ve kaj pomeni revolucija? Podobne pakete je Telekom ponujal dve leti nazaj

  • larapoz 10:42 08.april 2019.

    Tole je najvecji nateg. Sem jih sprasevala po FBju za stare starse. A1 KOMBO S + osnovna shema stane skupaj z rtv prispevkom 47 eur. Se pravi da morata 2x plačevati SLO 1 in SLO 2. A1 bi najraje še ...prikaži več obvezni rtv prispevek kasiral.

  • Feniks 22:07 06.april 2019.

    Omenjeni članek je samo reklama za A1 in nič druzga. Cenovno je isti shit. Revolucija pomeni da si izberem kar jaz hocem brez rtv SLo itd...vsi ponudniki so za en drek..in to je demokracija kjer nam vsi servirajo skoraj enake ...prikaži več cene in vezave za 2 leti