Slovenija
1096 ogledov

Adria kupila švicarskega letalskega prevoznika

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways
1/2
Žurnal24 main
Adria Airways je preko svoje odvisne švicarske družbe prevzela 99,1 odstotni delež švicarske letalske družbe Darwin Airline SA, preostali delež pa bo prevzela v kratkem.

"Obstoječi večinski lastniki, vključno z Darwinovim strateškim partnerjem Etihad Airlines, so dne 20. julija 2017 svoje deleže prodali odvisni družbi Adrie Airways v Švici," so sporočili iz Adrie. 

Ali bodo zaradi nakupa vzpostavili kakšno novo povezavo s Švico, v družbi ne komentirajo. 

"V skladu z dogovorom bo družba Darwin še naprej delovala pod lastnim imenom ter z lastnim spričevalom letalskega prevoznika (AOC) iz baz Lugano v južni Švici in Ženeve, Adria Airways pa bo prevzela nekatere administrativne in operativne naloge ter tržila storitve švicarskega letalskega prevoznika," so še dodali. Njihove lete bodo še naprej tržili pod imenom Darwin. 

Darwin oziroma Etihad Regional trenutno nudi leta iz Ženeve v Biarritz, na Ibizo, v Olbio, Cagliari, Brindisi in Brest. 

Iz Lugana letijo v Olbio, Cagliari, Brindisi in na Ibizo. 

Darwin Airline je bil ustanovljen leta 2003 s ciljem, da zagotovi gospodarsko povezavo med južnim delom Švice, Ticinom, z glavnima finančnima centroma države, Zürichom in Ženevo, kot tudi povezave z letališkimi vozlišči. Po vstopu Etihad Airways v lastništvo Darwin Airline se je Darwin leta 2014 pridružil skupini Etihad ter prevzel tržno ime Etihad Regional, ki pa se od spremembe lastniške strukture dalje ne bo več uporabljal. Maja so sicer ukinili lete med Ženevo in Zürichom. 

Družba ima sodeč po njihovo spletni strani deset letal, šest letal Saab 2000 s 50 sedeži in doletom 2200 kilometrov ter štiri letala ATR 72 500 z 68 sedeži in doletom 1450 kilometrov. 

Cena prevzema ostaja skrivnost. Darwin je sicer v letu 2016 ustvaril manjši dobiček ter ima pozitivno napoved za tekoče leto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.