Slovenija
35 ogledov

Adrijino letalo pustilo potnike v Münchnu

Letalo Adrie Airways Shutterstock
Let Adrie Airways ob 14.10 iz Münchna v Ljubljano je bil odpovedan, potniki pa so obtičali. Ob 15. uri na Adrii o tem niso vedeli ničesar. Zvečer so nam nemški uslužbenci na bavarskem letališču preko elektronske pošte pojasnili več, kot so znali Adrijini v Ljubljani.

Bralec nas je sredi dneva obvestil, da so s poletom iz Münchna v Ljubljano težave. Po njegovih navedbah bi moralo okrog 14. ure z münchenskega letališča vzleteti letalo Adrie Airways, a menda ni, ker naj na letališču zaradi slabega vremena ne bi niti pristalo. Potniki so po njegovih trditvah čakali na letališču. Po še nepreverjenih informacijah naj bi letalo Adrie celo prišlo do Nemčije in krožilo v bližini glavnega bavarskega letališča, a naj zaradi premočnega vetra ne bi moglo pristati. Po navedbah našega bralca so potnikom, ki so čakali na letalo, "razveljavili" karte in jim rekli, naj počakajo na večerni let – zvečer naj bi tam pristalo letalo, ki naj bi prišlo iz Ljubljane, in z njim naj bi poleteli v Slovenijo.

Poklicali smo na Adrio Airways in jih prosili za pojasnila. Okrog 15. ure o tem niso vedeli ničesar. Na elektronsko pošto, ki smo jim jo poslali, še nismo prejeli odgovora.

V Münchnu o Adrijinem letu vedo več kot v Ljubljani

Okrog 20. ure smo za pojasnila prosili tudi letališče v Münchnu. V manj kot pol ure so nam odgovorili, da bi moralo letalo Adrie Airways res poleteti okrog 14. ure, a je bil let številka JP159 s predvidenim odhodom ob 14.10 odpovedan. Na letališču še niso imeli točnih informacij o razlogih za odpoved, a so povedali, da je bil verjetno glavni razlog močan veter. Potrdili so še, da je zvečer proti Ljubljani predviden še en let. Tudi po naših dodatnih preverjanjih se je izkazalo, da je let številka JP109 res uspel in letalo je ob 20.50 odletelo proti Ljubljani, ob 21.36 pa pristalo na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika. Ali so bili na njem tudi potniki s prej odpovedanega leta, nam ni uspelo izvedeti.

Z münchenskega letališča so nas za nadaljnja pojasnila napotili na Adrio Airways, hkrati pa dodali, da vedo, da je Adrijina pisarna ob večerni uri že nedostopna za informacije.

Komentarjev 9
  • mijaliza 17:33 05.januar 2013.

    dosti žalostno je da imajo piloti res boge plače, zakaj se pluva po njih? Zato ker so edini meli dost poguma in so se uprli šefu, ter izsilili tiste mizerne plače......folk ki govori da so to samo šoferji letečega avtobusa, ...prikaži več me zanima ali en šofer, da ima licenco za avtobus vase vloži 140.000 evrov, da ima osnovni pogoj, da lahko sploh opravlja z enim tipom letala? Pa še to Adrija in Tehnika propadata zaradi vodilnih sposobnosti šefa....ker dokler lahko nekdo vodi firmo ki je predhodno že eno sparvil na puf.....potem je vse jasno........Sice pa ne vem kaj se potniki razburjajo čakati so morali pol dneva, vedoč da je polet odpovedan...Sam nisem mogel iz ZDA 21 dni, ker je v Evropi vulkan bruho, pa se enkrat nisem razburjal, kako je hudo, pa kako moram čakat....aja pa bdw mislim da so karte iz zda dražje kot pa notranji leti po eu...če ne druga še vedno lahko greš z vlakom ali busom....iz amerike je pa mal težko prit če ni ravno letalo....

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:00 06.januar 2012.

    Še eden,ki ni prebral to kar sem napisal!Kje si še videl,da letalske družbe futrajo potnike na linijah,kot so LJ-Dunaj in Muenchen?Druge firme vse to potnikom prodajajo,kar pa v Adrii ni pravilo.Domov se znosi tisto,kar potniki verjetno sploh ne vidijo,tako,da ...prikaži več ne bi več o tem!Je pa verjetno dober biznis v cateringu pri nabavi in iskanju dobaviteljev,ki so izbrani verjetno samo na podlagi kdo da več provizije.A pa vam je že kdo povedal vam na adrii,da bo Tehnika razglasila insolventnost in to v kratkem?Na tehniki majo velikega direktorja Vuga,ki se spozna edinole na delanje otrok,vse ostalo je nepomembno,no pa še na nekaj se spozna,kako uveljavit čim več potnih stroškov vsak mesec.Mal povprašajte na SŽ,kjer je bil prej,če so revizorji odkrili,kake nepravilnosti v vezi potovanj v času njegovega mandata!!

  • KOJAK 12:24 06.januar 2012.

    Ti pa si pameten za dva... me zanima kdaj si nazadnje letel, verjetno ko te je kdo na peso zaradi dolgega gobca. Bogati obroki, če je zate sendvič bogat obrok potem si glede na svoj IQ zelo zelo bogat.