Slovenija
16 ogledov

Agonija se nadaljuje

1/15
Žurnal24 main
Mokronog. Tomovi delavci bodo še naprej stavkali, ker niso dobili plač. Predsednik uprave Bruno Gričar meni, da je stečaj najslabša možna rešitev.

Kot smo poročali, so se v torek dogovorili, da se včeraj sestaneta stavkovni odbor in vodstvo uprave mokronoškega podjetja Tom in pade odločitev o tem, ali bodo zaposleni dobili denar ali pa bo šlo podjetje v stečaj, a včeraj do tega sestanka ni prišlo. Gričar je pred stavkajoče delavce stopil danes in jim ponudil izplačilo septembrske plače in ene tretjine preostalega dela julijske plače še danes, če v ponedeljek začnejo delati normalno tako pri programu Adria kot programu oblazinjenega pohištva. Prvo polovico regresa za letni dopust za letos bi izplačal do 30. 11., oktobrsko plačo pa 25. 11. A so delavci njegov predlog soglasno zavrnili, saj vztrajajo pri tem, da jim poleg plač hkrati izplača tudi polovico regresa.

Plač verjetno ne bo
"V naslednjih dneh bomo poskušali rešiti, kar se bo dalo," je povedal Gričar, ki meni, da so v ozadju drugačni interesi. "Samo zaradi regresa, da so pripravljeni uničiti podjetje, mislim, da se je zato moral nekdo odločiti. Zame kot predsednika uprave in pomembnega lastnika je to nesprejemljivo," je izpostavil in dodal, da danes plač delavci verjetno ne bodo dobili. "Dogovor z bankami je bil, da sprostijo denar, da lahko izplačamo plačo. Če bodo dobili informacijo, da delavci ne mislijo naprej delati, vprašanje, ali bo banka to sprostila," je pojasnil.

Enkrat že popustili
"Že pred 14 dnevi smo na enak način popustili in še zdaj ne vidimo plačila. Težko, težko verjetno je, da bodo ljudje še enkrat tako popustili," je povedala Andreja Žago, predsednica sindikata v podjetju. Delavci bodo zdaj stavkali doma, večina pa jih meni, da je stečaj še najboljša rešitev, da se njihova agonija konča.

V stečaj Tomcommerce
Sicer pa naj bi šlo v stečaj podjetje Tomcommerce, ki ima v okviru skupine Tom vlogo prodaje pohištva. Kot nam je povedal direktor Dušan Skerbiš, so že vložili zahtevo za stečaj, saj iz Toma ne dobijo pohištva, zato nimajo česa prodajati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.