Slovenija
21 ogledov

Američani hitreje ujeli Bin Ladna kot "zoo" riso

Ujeta risinja ZOO Ljubljana
Po 33 dneh na begu, je od sobote zvečer pobegla risinja spet v živalskem vrtu. "Zadetek, tokrat 33 : 1 za nas", so tvitnili v ZOO Ljubljana in na spletu objavili prve fotografije ulova.

Iz Živalskega vrta Ljubljana so v soboto zvečer sporočili, da so "našli iglo v senu".

"Ob 19.00 uri smo jo izsledil na travniku Drenovega vrha, jo uspavali in naložili v transportno kletko. Ni kaj, naučili smo se razmišljati po risje,"  niso skrivali zadovoljstva v živalskem vrtu. Pričakovano je bil odziv na ulov na spletnih omrežjih hiter. Zbrali smo nekaj zanimivih izjav naših sledilcev na Twitterju in Facebooku.

"ZOO Ljubljana: Predsednik države bo za vsak dan rise na prostosti eno uro prodajal vstopnice v živalski vrt."

"dala vam je pa mislit risa vsaka ti čast"

"Po darilo za 8. marec je prišla"

"Risa je doma v gozdu!"

"Glede na to da se je privadila na lov in zivljenje zunaj ograde je vprasanje kako bo zdaj prenesla se to vrnitev. Ti zooji so tako prisilni za vse te zivali. Saj nemorejo normalno ziveti ce so tropske zivali (ne leti na rise ampak na ostale)."

"Američani so hitreje Bin Ladna ujeli,kot "zoo strokovnjaki" riso."

"Zdaj pa res ni doma ...."

"Eh, škoda! Če so sami rekli, da je znala samostojno preživet, ne vem zakaj jo je potrebno zapirat! (kot da je v kletki boljše kot na svobodi - ne razumem te logike)!"

"Očitno jo je ZOO plačal pa želi svojo investicijo nazaj ... V gozdu ji ni čist nič manjkalo ... Sedaj bodo ljudje "drveli " v Zoo gledat artaktivno Risinjo ..."

"Verjetno njena edina življenjska prilika okusiti svobodo.... Verjetno pa bo v ZOOju ostala živa, ker glede na to, koliko je pri nas zelenih oboroženih pijancev, bi prej ko slej končala pod streli enega od njih, ki si želi imeti nov tepih v dnevni sobi ..."

"... žalostna novica! ... zopet je v zaporu ..."

Komentarjev 2
  • Villa 09:46 09.marec 2014.

    Zakaj ne pustite živali v naravi kamor spadajo! Pustite živali na svobodo in prenehajte jih zapirat v kletke !!

  • McClain 08:54 09.marec 2014.

    sam naslov clanka je pa vrhunsko izviren!! Bravo, za razliko od abotnih naslovov na 24 kur recimo...