Slovenija
19899 ogledov

Analitika NIJZ: Toliko je potrjenih primerov covid-19 po cepljenju

Covid-19, UKC Maribor, zdravnica
1/3
UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, zdravnica
Med novookuženimi le malo cepljenih.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je objavil analitiko potrjenih primerov covid-19 po cepljenju. Dr. Mario Fafangel, predstojnik Centra za nalezljive bolezni pri NIJZ, je ob tem poudaril, da podatki kažejo, da ko virus intenzivno kroži v populaciji, cepljenje pomembno zmanjša tveganje za okužbo - za približno 90 odstotkov. 

Podatki so dostopni na tej povezavi, več grafov pa boste našli v galeriji.

Dnevno število okuženih se sicer povečuje. Včeraj so v Sloveniji odkrili kar 116 novih okužb. 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč oseb znaša že 46.

Minister za zdravje Janez Poklukar je opozoril, da brez enotnega pristopa in omejevanja okužb zdravstveni delavci ne bodo mogli opravljati vseh storitev, ampak bodo morali vse moči porabiti za zdravljenje okuženih s covidom-19. Ocenil je, da bi ob enakih ukrepih in precepljenosti, kot jo gledamo v teh dneh, ob reprodukcijskem številu 1,5 sredi novembra dosegli številke, ki so bile konec marca podlaga za zapiranje družbe. "Višja kot bo precepljenost, lažje in bolj sproščeno bomo živeli v jeseni," je poudaril.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • rd2dmk2 09:46 31.julij 2021.

    meni matematika dela težave, torej vsak dan je več precepljenih, vsak dan je več prebolelih, torej bi vsak dan moral biti procent tistih, ki so lahko še bolan manjši. torej bi nas moralo zmeraj manj skrbeti o novih valovih, ker ...prikaži več .. počasi bo zmanjkalo neokužen. še kak mesec pa bo ali vsi preboleli ali pa cepljeni. kaj bo pa potem da bo peti in šesti val ? bodo korona ljubitelji ugotovili da je treba dvakrat zbolet, enkrat zase enkrat pa za naše vrle dohtarje in politike , da bodo polni penezev.

  • kapibara1 09:06 31.julij 2021.

    Od petih, ki so morali zaradi močnejših simptomov v bolnišnico, so bili štirje cepljeni. Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/od-petih-ki-so-morali-v-bolnisnico-stirje-cepljeni-370860 - www.zurnal24.si

  • Avatar Leon
    Leon 08:01 31.julij 2021.

    Cepljeni ,ki se okužijo imajo pač poletni prehlad zaradi mrzle pijače ,medtem ko imajo necepljeni prehlad zaradi Covida.