Slovenija
453 ogledov

Andraž Kopač: "Želim vam veliko strokovnih in ne političnih odločitev"

Izjava za javnost vodstva UKC Ljubljana po primopredaji poslov. Anže Petkovšek Aleš Šabeder, novi generalni direktor UKC in Andraž Kopač, stari direktor UKC.
Predaja poslov v UKC Ljubljana.

"Želim vam uspešno delo in veliko dobrih strokovnih in ne političnih odločitev," je z nasmeškom novi ekipi na čelu UKC Ljubljana zaželel dosedanji direktor UKC Ljubljana Andraž Kopač.

UKC Glava padla Slovenija To je novi direktor ljubljanskega UKC

Iz Semenarne v UKC Ljubljana

Vodenje največje bolnišnice v Sloveniji je s 1. januarjem kot v. d. generalnega direktorja prevzel Aleš Šabeder. Uradna predaja poslov je bila danes. Šabeder, ki je doslej vodil Semenarno Ljubljana, bil je generalni direktor, direktor trženja in vodja sektorja za izvoz, računa na dobro in vzdržno delo UKC ter čim prejšnjo identifikacijo ključnih žarišč.

Ministrica: Ima vse pristojnosti, že v Mercatorju je vodil osem tisoč ljudi

Šabeder ima tudi podporo ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ki je nedavno dejala: "Aleš Šabeder ima kompetence in kvalifikacije, da vodi tako veliko organizacijo. Že v Mercatorju je vodil več kot osem tisoč ljudi. Saniral je tudi Semenarno. Ima vse kompetence, ki jih kot poslovni direktor UKC potrebuje.

Tudi nova strokovna direktorica

Minuli petek je od Marije Pfeifer posle prevzela nova strokovna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar. Buturović Ponikvarjeva na UKC Ljubljana deluje že skoraj 30 let, nazadnje je bila predstojnica kliničnega oddelka za nefrologijo. "Zato, da delamo v dobro pacientov, potrebujemo mir in koncentracijo, je poudarila Buturović Ponikvarjeva.

Jadranka Buturović Ponikvar UKC Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Jadranka Buturović Ponikvar, strokovna direktorica UKC Ljubljana. Anže Petkovšek

Kopača krivdno razrešili, Pfeiferjevo pa upokojili

Aleša Šabederja je na mesto Andraža Kopača decembra imenoval Svet UKC Ljubljana, ki je Kopača krivdno razrešil. Glede strokovne direktorice Marije Pfeifer pa je svet UKC sklenil, da jo zaradi prenehanja delovnega razmerja razreši 3. januarja, saj se bo takrat upokojila.

Pediatrična klinika Otroška srčna kirurgija Slovenija Odšla naj bi še zadnja slovenska otroška srčna kirurga

Kopač: Vse naše odločitve so bile prave

Svet je Kopaču in Pfeiferjevi očital neukrepanje oz. odgovornost za stanje na področju otroške kardiologije. "Skozi vse izvedene nadzore, na osnovi rezultatov zdravljenja in tudi glede na sklepe strokovnega sveta UKC se je izkazalo, da so bile odločitve skozi celotno lansko leto prave in da je UKC dobro skrbel za svoje bolnike," je ob primopredaji poslov dejal Kopač in ponovno poudaril, da je UKC Ljubljana glede zdravljenja otrok s priročenimi srčnimi napakami, sklenil pogodbo s centrom v Pragi.

Bo Kopač tožil?

Kopač je prepričan, da je njegova razrešitev nezakonita. "Ponovno poudarjam, da razlogov za razrešitev ni in je to nezakonito," je dejal medijem po razrešitvi. Kopač danes ni odgovoril na vprašanje, ali bo tožil UKC Ljubljana, je pa povedal, da nove službe še nima.

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 2
  • dragec 13:28 06.januar 2018.

    Še en okostnjak??????

  • Avatar Leon
    Leon 16:24 04.januar 2018.

    Problem slovenskega družbeno političnega sobivanja ni Andraž Kopač ,ampak tisti ,ki so ga postavili na položaj direktorja UKC . Tiste bi morali vprašati po zdravju ali pa na Dob .