Slovenija
4420 ogledov

Anže Logar: "Lahko se še naprej delimo na leve in desne, lahko pa ..."

volitve za predsednika države Saša Despot
V drugem krogu se bosta pomerila Anže Logar in Nataša Pirc Musar.

"Zdaj se začne zares," je po zmagi v prvem krogu dejal Anže Logar. V dosedanji kampanji so po njegovih besedah pokazali, "da se da v slovenski politiki parlamentirati z različnimi stališči in ohraniti spoštovanje en do drugega".

"Od danes odločamo, kje bo Slovenija čez 5 let. Možnosti imamo več. Lahko se še naprej delimo na leve in desne, sam pa mislim, da sta pomembni predvsem dialog in zmagovalni duh. Napočil je čas, da si podamo roke in nehamo iskati tisto, kar nam pri nekomu ni všeč, ampak poiščemo tisto, kar nas povezuje," je dejal Logar. Ob tem je spomnil na enotnost, ki jo Slovenija izkazuje ob uspehih slovenskih športnikov. 

Prepričan je, da je ključen za prihodnost dialog, združevanje idej in najboljših posameznikov. "Slovenija zmagovalka naslednjega desetletja. To je moja vizija ideja, v to idejo želim investirati. Sodelujemo za prihodnost, sodelujmo in prihodnost Slovenije bo svetla. Skupaj bomo zmogli," je dejal. 

Po preštetih skoraj vseh glasovih je na prvem mestu Anže Logar s 33,97 odstotka glasov, sledi mu Nataša Pirc Musar s 26,86 odstotka. V drugem krogu se bosta pomerila 13. novembra.

Podporo Pirc Musarjevi so v drugem krogu že napovedali v Gibanju Svoboda. Da njihov glas ne bo šel Anžetu Logarju, so povedali v SD in levici. 

Pirc Musarjeva je že nakazala, v katero smer bo peljala volilno kampanjo pred drugim krogom predsedniških volitev

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 37
  • Kmodri 23:53 24.oktober 2022.

    Katoliban!

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 22:02 24.oktober 2022.

    Logar je izpadel pri odgovarjanjih na soočenjih kot budala. In on naj bi bil predsednik Slovenije? Že Pahor je naredil veliko napak in sramote Slovencem, sedaj pa naj se to nadaljuje še naprej. Je pa res, da tudi NPM ni ...prikaži več idealna predstavnica te funkcije, a vseeno veliko boljša od Anžeta.

  • Avatar Mirč Sla
    Mirč Sla 20:10 24.oktober 2022.

    Anže Logar, ne daj se nasprotnikom iszvat, samo trdno naprej v 2. Krog po zmago.