Slovenija
2750 ogledov

Slana je jutri bolj verjetna, kot si mislite. To je razlog.

Slana
Marsikje v notranjosti bo nastala slana.

Pretekli teden je bil večinoma oblačen, zato so bile kljub hladni zračni masi jutranje temperature večinoma okoli pet stopinj Celzija. "Danes se bo zjasnilo, severovzhodni veter bo osušil ozračje nad nami," pišejo pri Agenciji za okolje.

"Tudi noč na torek bo jasna, zato bodo v torek najnižje jutranje temperature od -2 do 3 stopinje Celzije, okoli 5 stopinj Celzija pa bo ob šibki burji na Primorskem. Takšne temperature pričakujemo na dveh metrih nad tlemi, tik nad tlemi pa bodo nekaj stopinj nižje – večinoma torej pod lediščem, zato bo marsikje v notranjosti Slovenije nastala slana."

Natančnejšo napoved si lahko ogledate v priloženi sliki:

Temperature bodo po napovedih Arsa najnižje v zatišnih legah (v kotanjah, dolinah, na planotah), zato bo le tam možnost, da kakšno sadno drevo lahko tudi pozebe. "Res pa je, da je ravno na teh območjih razvoj sadnega drevja nekoliko počasnejši kot drugod," pravijo pri Arsu. "Temperature bodo za od 3 do 5 stopinj višje, kakor v pozebi leta 2017."

Že v sredo bodo jutranje temperature kakšno stopinjo višje, vendar bodo jutra ostala sveža vse do konca tedna.

Pomlad Kritični dan! Slovenija Pozor, v torek zjutraj zna vreme pokazati zobe! Oblaki Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka za velikonočne praznike

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.