Slovenija
65370 ogledov

Arso popoldne objavil novo opozorilo. Znana snežna karta padavin.

Sneg Profimedia
Sneg, veter, zameti. Arso opozarja na jutrišnje vreme.

Agencija za okolje RS je popoldne na spletni strani objavila novo opozorilo, v kataerem izpostavlja tako močan veter kot izdatne padavine. Opozorilo objavljamo v celoti: 

V noči na ponedeljek se bo povsod po Sloveniji krepil veter, ki bo predvidoma najmočnejši v ponedeljek zjutraj in dopoldne. Burja na Primorskem bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost do 140 km/h. V notranjosti bo severovzhodni veter najmočnejši na Bovškem, pod Karavankami in v nekoliko višjih legah severovzhodne Slovenije ter povsod nad okoli 1400 m nadmorske višine. Najvišje hitrosti bodo med 70 in 100 km/h, na Bovškem lahko tudi več. 

Hkrati se bodo v drugi polovici noči in v ponedeljek zjutraj od juga krepile padavine. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo, nad okoli 500 m pa snežilo. Od nedelje zvečer do ponedeljka zvečer bo na Notranjskem in Kočevskem zapadlo od 30 do 50 cm snega, drugod manj, marsikje po nižinah nič. Veter bo v višjih legah gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma.

Do ponedeljkovega večera bo na Notranjskem in Kočevskem zapadlo od 30 do 50 cm večinoma suhega snega, drugod manj – med 5 in 20 cm. V Pomurju bo večinoma deževalo. Neobičajno veliko snega, okoli 50 cm, bo padlo tudi na Gorjancih, Posavskem hribovju, v Kamniško-Savinjskih Alpah, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Nevarnost proženja snežnih plazov se bo povečala. 

Vremenski portal Neurje.si je medtem izdal snežno karto, na kateri lahko preverite, koliko snega bo padlo na vašem območju. 

 

Očitno je letošnja zima dolgo časa čakala, zimskih razmer pa s temi padavinami še ne bo konec, kaže v srednjeročni napovedi. 

Sneg Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Prava zima tudi februarja? zima Slovenija Ekstremno Slovenija Veter podiral drevesa, še huje bo Slovenija sneženje pluženje Ponedeljek Slovenija Obeta se največ snega v zadnjih petih letih!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.