Slovenija
10907 ogledov

Arso svari: hude ure še ni konec

poplave Slovenija Laze Profimedia
Na teh območjih so ponovno možne poplave.

Včerajšnji dan in noč sta bila zaznamovana z obilnimi padavinami in naraslimi rekami, ki so povzročale precej nevšečnosti na območjih Regijskih centrov za obveščanje Ljubljana, Kranj, Trbovlje, Novo mesto, Celje in Brežice. 

Vendar sodeč po opozorilu Arsa, huda ura še ne bo ugledala konca. Arso namreč svari, da so ponovno možne poplave na območjih Krke, Kolpe in Ljubljanice. 

Krka v srednjem in spodnjem toku poplavlja na običajnih območjih. Čez dan se bodo poplavljene površine v spodnjem toku še dodatno povečale, največji pretok bo dosežen danes ponoči. Prav tako se bodo zmerno povečevale tudi poplavljene površine na Ljubljanskem barju. Kolpa bo čez dan v spodnjem toku še poplavljala, ob možni krepitvi padavin pa lahko danes ponoči ponovno naraste in poplavi v manjšem obsegu.

Prav tako bodo danes popoldne in v noči na soboto prehodno narasle reke v zahodni Sloveniji, pri tem se bodo Vipava in posamezne reke razlile na običajnih območjih.

Arso ožne poplave | Avtor: Arso Arso
Glavnina padavin v noči na soboto

Danes bo pretežno oblačno, dež bo dopoldne in sredi dneva marsikje prehodno ponehal in se popoldne ter zvečer znova okrepil. V prvem delu noči na agenciji za okolje pričakujejo še en padavinski maksimum.

Ob morju bo še pihal šibak do zmeren jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 20 °C.

Do jutra bo dež v večjem delu Slovenije ponehal, predvsem na vzhodu se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo na vzhodu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Vreme | Avtor: Arso Arso

V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno in čez dan toplo. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla.

Od ponedeljka do sobote za zdaj kaže na deloma sončno in suho vreme, zjutraj se bo po nižinah zadrževala megla. Jutranje temperature se bodo gibale med 5 in 10 °C, medtem ko bodo najvišje dnevne okoli 20 °C. 

dezurni@styria-media.si

Močno deževje Slovenija Kolpa ponoči upadla, nekatere ceste pogojno prevozne
Komentarjev 1
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 10:39 30.september 2022.

    Danes bo pa pika na i. Izklop nuklearke bo povzročil v atmosferi pravi "error". Če se lahko tako izrazim in to sploh omenim...g.Avtor K.Ž. Mislim da bi bil že čas, da se tudi o tem bolj iskreno začnemo pogovarjat. Odpadna ...prikaži več toplotna iz takih objektov je vidni gradnik vremenske situacije širše. Da o tem, da bil izklop stempiran ravno ko bo obkakov na jugovzhodu največ....sploh ne pišem. Toliko o naravnem vremenu, ki ne obstaja realno. Naravo se le izkorišča, da se jo napelje v to kar sistem rabi...