Slovenija
2734 ogledov

AVK nad avtošole, ki jih sumijo, da so usklajevale cene ur

Avtošola Dejan Mijović
Agencija za varstvo konkurence (AVK) je začela postopek zoper avtošole na območju Izpitnega centra Krško-Brežice, ki jih sumijo, da so usklajevale cene svojih ur voženj. Iščejo tudi dodatne informacije ...

Pod drobnogled je Agencija za varstvo konkurence (AVK) vzela šest avtošol (ALFA-B d. o. o., POSAVC d. o. o., ANTON PRAH s. p., SELKO d. o. o., BOGDAN PETRIŠIČ s. p. in INTI PRAH d. o. o.), za katere sumi, da so usklajevale cene svojih storitev in tako preprečevale, omejevale ali izkrivljale konkurenco. Sumijo jih kršenja 6. člena zakona o preprečevanju omejevanja konkurence.

Kot navaja AVK, je izkazana verjetnost, da so se podjetja vsaj od dne 1. maja 2018 sporazumevala oziroma usklajeno ravnala pri določanju cene za uro vožnje za pridobitev vozniškega dovoljenja vozil kategorije A, A1, A2, AM ter B na območju Izpitnega centra Krško-Brežice. Istočasno oziroma v krajšem časovnem obdobju, in sicer 1. majem 2018 in 25. majem 2018 naj bi tako določila enake oziroma podobne cene za uro vožnje.

Agencija ob tem poziva vse osebe, da jim pošljejo podatke, ki bi lahko bili pomembni za odločitev.

Uvedba postopka zoper navedena podjetja - tako pojasnjuje AVK - ne prejudicira izida samega postopka.

Volan Avto Šole vožnje si bodo same določile najnižjo ceno, minister bo podpisal

 

Komentarjev 5
  • Vozniček 10:03 01.september 2018.

    Za AVK imam eno informacijo, ki je spodbujala k temu, kar preganjajo. Dajte jo v spis: https://www.zurnal24.si/avto/avtosole-si-bodo-same-dolocile-najnizjo-ceno-minister-bo-podpisal-299888 :) :) :)

  • Ivo 21:42 31.avgust 2018.

    Te avtošole so očitno "lahka molža" za nekatere državne uradnike. Vsakih nekaj mesecev nova afera. Trese se gora, rodi se mravljinec oziroma še to ne. Mene zanima, če tile, ki razne ugotovitve spravljajo v javnost in nato na sodišču pogorijo ...prikaži več kot šibica, nato ostanejo brez službe zaradi zgrešenih odločitev? Ali nosijo kakšno osebno odgovornost? Raziščite to novinarji. Ali lahko vsak državni uradnik potunka nekega podjetnika brez posledic?

  • Vozniček 21:36 31.avgust 2018.

    Smešno pri vsem tem pa je, da naj bi minister določil cene že lansko leto in ker jih ni, so si jih pač sami. Bananistan!