Slovenija
33 ogledov

Avstrijci zamenjali vodstvo Hypo AA

Hypo Alpe Adria
1/6
Žurnal24 main
Avstrijski lastniki zamenjali vodstvo slovenske podružnice banke Hypo Alpe Adria. Družbo bo vodil Alexander Picker iz Salzburga, skupaj s Slovencem Matejem Falatovom.

Nadzorna sveta slovenske podružnice banke Hypo Alpe Adria in lizinške družbe Hypo Leasing sta imenovala novi vodstvi. Kot so sporočili iz skupine, je novi predsednik uprave Hypo banke Alexander Picker iz Salzburga, ki bo družbo vodil skupaj s Slovencem Matejem Falatovom, direktor Hypo Leasinga pa je z današnjim dnem postal Danijel Novak iz Gradca.

"Naš jasen cilj je Hypo Banko Slovenije, ki bo ostala pomemben del skupine Hypo Alpe Adria v regiji Alpe-Jadran, okrepiti. Skupaj s sodelavci se bomo trudili na trgu in posledično tudi pri strankah vnovič izgraditi zaupanje ter s tem družbo opremiti za prihodnjo rast," je ob imenovanju povedal Alexander Picker.

Zamenjavi so po poročanju časnika Finance botrovale ugotovljene nepravilnosti pri poslovanju banke in hčerinske lizinške družbe, kar so jim potrdili tudi v družbi. "V Hypu imamo nično toleranco za nezakonite posle," je za časnik povedal vodja službe za odnose z javnostmi skupine Dominic Köfner. Na vprašanje, kaj konkretno so odkrili, po poročanju časnika še ne želijo odgovarjati.

Picker bo na mestu zamenjal dosedanjega predsednika uprave Antona Romiha (upravo je vodil skupaj z Urbanom Golobom in Andrejem Lahom), Novak pa dosedanjega izvršnega direktorja Andreja Potočnika, ki sta mu pomagala Marcel Sumper in Aleksander Skubic.

[ Zapri okno ]

Zamenjava se je po poročanju Financ že zgodila, a v banki vesti uradno še niso potrdili. Vodstvo naj bi po informacijah časnika prevzeli Avstrijci, zamenjavi pa naj bi botrovale ugotovljene nepravilnosti pri poslovanju banke in hčerinske lizinške družbe. Odziv banke sledi.

  • /gospodarstvo/hypo-aa-vodstvu-stete-ure-201535/like  
  • Posreduj:
 

Komentarji (0)

Komentiraj

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni. Prijava.

 
<p><img width="1" height="1" alt="" src="http://logc173.xiti.com/hit.xiti?s=413867&amp;s2=0" /></p>
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.