Slovenija
15148 ogledov

Avtomobili v vodi, podrta drevesa, toča

Oblaki
Večji del Slovenije je zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi.

Nektera območja Slovenije se soočajo s hudimi nevšečnostmi zaradi vremena, na Ptuju je bilo središče mesta poplavljeno, klestila je toča. Močan nevihtni piš, ki je v sunkih presegel sto kilometrov na uro, je odtrgal del strehe.

Na Koroškem je več podrtih dreves zaprlo cesto Dravograd-Črneče-Libeliče. Zaradi podrtega drevja je zaprta tudi cesta Kranj-Jezersko med Kokro in Spodnjim Jezerskim. V Podkraju v občini Ravne na Koroškem je v daljnovod udarila strela in snela žice. Posredovali so delavci Elektra Celje.

Neurje je pokazalo zobe tudi na drugih območjih po državi, med drugim na Dolenjskem in v Beli Krajini. Podrta drevesa so tako ovirala promet na cestah v občinah Novo Mesto, Metlika, Dolenjske toplice in Straža. Veter je odkril tudi streho poslopij prostovoljnih gasilskih društev Krško in Brestanica.

Zaradi močnejših neviht z nalivi in sunki vetra lahko na cesti ostanejo večje količine vode. Promet se lahko upočasni, zato na prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram. Obenem pa opozarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.

Na agenciji za okolje možnost krajevnih neurij z močnimi sunki vetra, nalivi in točo, napovedujejo vse do večera, razglasili so tudi oranžni alarm. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo.

Napoved temperatur Vreme Slovenija Arso: Teden, ki je pred nami, bo najhladnejši v letošnjem poletju

Burno tudi jutri

Še več padavin se obeta v ponedeljek, ko bo tudi bolj sveže. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se zavlekle še v noč na torek. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji.

Nekaj dežja je pričakovati še v torek, nato pa nas čakata dva povečini sončna dneva.

Vročina Opozorila Svet Vreme: To nas lahko močno skrbi Mrzlo jutro Napoved Slovenija Sprememba vremena: Od vročinskega vala bo šlo do 0 ºC

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.